Codul, de exemplu, este aproape in primejdie de disparitie, din cauza pescuitului excesiv. Si atunci ce ramane de facut? Pestele este bun. Acest lucru e clar. Este atat de bun incat toti medicii recomanda un consum de minim o portie, dar mai bine doua portii de peste, pe saptamana- in orice forma. In primul rand este recomandat consumul de somon, hering, pastrav, sardine si ton proaspat. Pestele alb -codul- si pestii "grasi” sunt surse excelente de proteine, vitamine si minerale. "Arma secreta” a pestilor o reprezinta acizii grasi de tip omega-3; studii variate au aratat ca acesti acizi pot preveni bolile de inima, pot imbunatati IQ-ul, pot intari imunitatea organismului, amelioreaza simptomele artritei, sau problemele de piele. Insa consumul de "pesti grasi” are si un aspect negativ; in comparatie cu alte specii, pestele gras este pozitionat mai sus in lantul trofic si din acest motiv carnea lor poate contine mercur, dioxina si alte substante aflate in ecosistemul marin. De aceea, carnea de rechin sau de peste-spada nu trebuie consumata in exces. In afara de aceste aspecte, consumul de peste este incurajat in ciuda problemelor care pot aparea in viitor. In prezent, in multe zone ale lumii pescuitul se practica in mod intensiv si unele specii sunt in pericol de a deveni extincte. Ce putem face? Vestea buna este ca putem face ceva iar acest ceva nu inseamna renuntarea la peste. Cel mai important lucru este sa variem consumul de peste si sa nu ne limitam la o singura specie. De asemenea, se recomanda consumul de peste autohton si evitarea speciilor vulnerabile. Mai mult, ar trebui sa consumam hering mai des, pentru a-l mentine pe piata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii