Codul, de exemplu, este aproape in primejdie de disparitie, din cauza pescuitului excesiv. Si atunci ce ramane de facut? Pestele este bun. Acest lucru e clar. Este atat de bun incat toti medicii recomanda un consum de minim o portie, dar mai bine doua portii de peste, pe saptamana- in orice forma. In primul rand este recomandat consumul de somon, hering, pastrav, sardine si ton proaspat. Pestele alb -codul- si pestii "grasi” sunt surse excelente de proteine, vitamine si minerale. "Arma secreta” a pestilor o reprezinta acizii grasi de tip omega-3; studii variate au aratat ca acesti acizi pot preveni bolile de inima, pot imbunatati IQ-ul, pot intari imunitatea organismului, amelioreaza simptomele artritei, sau problemele de piele. Insa consumul de "pesti grasi” are si un aspect negativ; in comparatie cu alte specii, pestele gras este pozitionat mai sus in lantul trofic si din acest motiv carnea lor poate contine mercur, dioxina si alte substante aflate in ecosistemul marin. De aceea, carnea de rechin sau de peste-spada nu trebuie consumata in exces. In afara de aceste aspecte, consumul de peste este incurajat in ciuda problemelor care pot aparea in viitor. In prezent, in multe zone ale lumii pescuitul se practica in mod intensiv si unele specii sunt in pericol de a deveni extincte. Ce putem face? Vestea buna este ca putem face ceva iar acest ceva nu inseamna renuntarea la peste. Cel mai important lucru este sa variem consumul de peste si sa nu ne limitam la o singura specie. De asemenea, se recomanda consumul de peste autohton si evitarea speciilor vulnerabile. Mai mult, ar trebui sa consumam hering mai des, pentru a-l mentine pe piata.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivO reteta pe cit de simpla pe atit de parfumata si delicioasa...
Tagliatelle cu rosii si busuiocDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii