Cum ard grasimile?

Nu trebuie sa tii orice regim gasesti in reviste. Pentru ca fiecare organism are propriul mod de a se adapta la diferite conditii. Regimul ideal pentru prietena ta poate sa nu aiba acelasi efect in cazul tau! Exista insa citeva sfaturi de baza valabile pentru oricine.


Cea mai buna metoda pentru a arde grasimile este sa iti modifici dieta curenta. Iata citeva puncte pe care le poti �ataca�: redu caloriile, alege alimente care nu contin cantitati mari de sodiu si, bineinteles, redu grasimile.

Redu caloriile!
Inlocuind obisnuitul suc acidulat pe care il bei cu un pahar de apa vei reduce numarul caloriilor cu 150. Chiar daca bei un suc natural de fructe, apa ramine cea mai buna optiune, pentru ca are cu 50 pina la 100 de calorii mai putin. Pentru foarte multe alimente poti gasi un substitut care sa contina mai putine calorii (carne fiarta, in loc de friptura; pizza cu topping saracacios in loc de sandvisuri etc).

Fii atent la sodiu!
Sodiul in exces si condimentele care contin sodiu, in combinatie cu grasimile, determina organismul sa retina apa. Acest lucru se observa la barbati, care incep sa faca burtica... La femei, excesul se vede la solduri, coapse si fese.

De ce iei in greutate?
Iata citeva motive pentru kilogramele in plus care te necajesc: maninci seara tirziu; consumi mai multe calorii in timpul zilei decit arzi; nu faci miscare. Daca te regasesti in aceste situatii, nu e de mirare ca ai inceput sa te ingrasi. Miscarea determina arderea caloriilor. Daca nu ai nici o activitate fizica, surplusul ramas in organism, se transforma in grasimi si se depoziteaza.

Ce e de facut?
Pentru a arde grasimile, trebuie sa faci miscare. Exercitiile fizice ajuta la cresterea vitezei metabolismului. O alta solutie ar fi sa maninci mai multe mese pe zi si mai des. In loc de doua � trei mese, maninca mai putin, de patru � cinci ori pe zi. Ceaiurile de plante te pot ajuta sa scapi de senzatia de foame, pentru ca sint un inlocuitor pentru dulciuri si micile gustari din timpul zilei (snacksuri, chipsuri etc).

Pentru a mari procesul de ardere a grasimilor, trebuie sa elimini, treptat, pina la sfirsitul zilei, mincarurile care contin carbohidrati. Astfel, organismul tau nu va depozita grasimi peste noapte, cind procesele de ardere sint foarte lente. Foarte important este sa nu bei alcool, pentru ca bauturile contin multe calorii, care inseamna de fapt grasime.

Fii atent sa nu te infometezi, pentru ca te poti imbolnavi! Si nu te baza intotdeauna pe kilogramele pe care ti le arata cintarul, mai ales daca urmezi un program de exercitii de fitness. Pentru ca poti arde grasimi si, in loc, sa pui masa musculara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Melci cu sunca si cascaval
Bucataras.RO

Melci cu sunca si cascaval

Melci sau foietaj, atat de rapid i-am facut si atat de buni sunt! Va poftesc acum, cat sunt calzi, sa-i incercati si voi.

Melci cu sunca si cascaval
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta