Cum gatim leurda?

Cum gatim leurda?

Leurda este o planta care is pierde proprietatile la prelucrare termica; pentru care, usturoiul salbatic se foloseste in macare proaspat, sau se adauga la sfarsit in supe sau tocanite. Leurda se foloseste, de asemenea la crearea unor condimente, cum ar fi pesto italienesc sau un amestec de unt si leurda cu care se ung fripturile dupa ce au fost scoase de la cuptor, in unele tari europene. Iata cateva dintre cele mai dese intrebuintari ale acestei plante salbatice in mancare: Salata clasica de leurda, contine oua fierte si maionea, si e una dintre cele mai populare salate de primavara in Europa. La noi in schimb, salata de leurda cu ridichi se bucura de un succes rasunator primavara. Leurda la borcan este o modalitate ingenioasa de a pastra aceasta planta pretioasa o vreme mai indelungata, or leurda proaspata nu este disponibila decat o perioada foarte scurta de timp. O alta variatiune de primavara cu folosirea leurdei proaspete este salata de leurda cu roii. Pesto de leurda este o minunata gaselnita pentru cei care apreciaza bucataria italieneasca.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa