Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu prea intense si cu bobite ferme, o puteti pastra la frigider cateva zile, fara a fi spalata. Daca decideti sa o gatiti imediat, spalati pastaile sub un jet de apa rece. Desi cele mai multe retete va vor recomanda sa spalati si bobitele, dupa ce le scoateti din pastaie, acest lucru nu este necesar, deoarece bobitele au stat ferite in teaca. Mazarea proaspata, foarte tanara, se poate consuma fara nici un fel de procesare, in salate, combinata cu salata verde si rosii, si dreasa cu ulei de masline si otet. Cei care prefera totusi sa o gateasca mai sofisticat, o pot fierbe timp de 15-20 minute in apa cu putina sare, dupa care o poti drege cu putin unt si condimenta cu diverse verdeturi. Mazarea si sparanghelul cu unt si suc de lamaie sunt ideale pe post de garnitura de primavara pentru orice fel principal de carne sau peste. Mazarea fiarta condimentata este o garnitura simpla si perfecta pentru fripturi, afumaturi si peste. In combinatie cu alte legume, dintre care cele mai potrivite ar fi morcovii si ciupercile, mazarea se poate prepara sote. Sosurile din mazare sunt delicioase si vor desavarsi orice mancarica de legume sau carne. Sosul delicios de mazare insoteste foarte reusit o friptura de pui, un gratar si alte preparate din carne. Mazarea fiarta este de asemenea un ingredient perfect pentru diverse salate calde si reci, cu legume, porumb, ciuperci si carne de pasare. Adaugati mazarea fiarta in salata orientala preferata, si aceasta va capata un nou gust minunat. Salata de mazare cu sunca este foarte potrivita pentru ocazii festive. Mazarea imbunatateste adesea aspectul unui fel de mancare, in special al salatelor. Piureul de mazare nu este cu nimic mai prejos decat un piure de cartofi, avand o valoare nutritiva superioara si un gust foarte imbietor. Piureul de mazare este o garnitura perfecta pentru fripturi. Acest muschi de porc cu piure de mazare este un exemplu graitor. Mazarea se poate gati in supe si ciorbe, iar supa-crema de mazare poate deveni o descoperire culinara pretioasa. Supa crema de mazare cu menta este deopotriva racoritoare si satioasa. Este o alternativa la supele noastre traditionale de luat in considerare. Si in final, va sugeram un sufleu de mazare – o piesa de rezistenta pentru mesele deosebite. Sufleul de mazare poate incununa intr-un mod foarte deosebit un pranz, fiind atat aspectuos, cat si delicios!
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postUn tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata....
Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolataReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii