o Cereale la micul dejun Cerealele sunt un mic dejun ideal. Ele te tin in forma maxima si totodata iti maresc energia si puterea organismului, datorita continutului bogat in vitamine, fibre, calciu si fier.
o Redu consumul de prajeli In loc sa prajesti carnea, mai bine prepar-o la cuptor, la aburi sau fierbe-o pur si simplu in apa. Medicii ne avertizeaza ca consumul de prajeli duce la afectiuni stomacale, cele mai frecvente fiind ulcerul, gastrita si cancerul.
o Grasimi bune In locul carnii de porc, gateste mancaruri pe baza de carne de pui, vita sau peste. Mai poti gasi grasimi bune si in masline, avocado, seminte si fructe oleaginoase.
o Foloseste uleiuri adecvate mancarii Este bine ca atunci cand prepari mancaruri prajite sa folosesti ulei de masline extravirgin, deoarece este mai sanatos si distruge vitaminele din alimente. Pentru salate se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau ulei de porumb
o Condimente, in loc de multa sare Ca sa dai gust mancarii, foloseste mai putina sare si adauga mai bine niste condimente naturale cum ar fi: salvie,busuioc, cimbru, oregano, maghiran, tarhon s.a. S-a demonstrat ca excesul de sare poate dauna grav sanatatii inimii.
o Consuma salate simple si variate Pentru un plus de vitamine, este ideal sa consumi des salate cat mai simple si mai variate, cum ar fi salata de rosii cu avocado, salata de conopida si broccoli s.a.
o Fructe la desert Daca simti nevoia sa mananci ceva dulce, consuma mai bine niste fructe proaspete si nu produse de patiserie, care au la baza faina alba si zahar rafinat, ciocolata etc. Fructele contin multe vitamine si pe langa ca iti potoleste pofta de dulce, te si vitaminizeaza.
o Nu folosi bicarbonat in mancaruri Nu mai adauga bicarbonat ca sa grabesti fierberea legumelor. Bicarbonatul distruge putinele vitamine care au supravietuit prepararii termice.
o Gateste in vase de teflon Prepara mancarurile in vase de teflon, astfel carnea si legumele se fac mai bine cu putin ulei si asta fara ca sa se lipeasca. Acest articol este scris de Hritcu Laura Florentina pentru concursul de pe media-content.ro. Participa si tu si poti castiga o imprimanta laser.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii