Cum sa gatesti sanatos?

o Cereale la micul dejun Cerealele sunt un mic dejun ideal. Ele te tin in forma maxima si totodata iti maresc energia si puterea organismului, datorita continutului bogat in vitamine, fibre, calciu si fier.

o Redu consumul de prajeli In loc sa prajesti carnea, mai bine prepar-o la cuptor, la aburi sau fierbe-o pur si simplu in apa. Medicii ne avertizeaza ca consumul de prajeli duce la afectiuni stomacale, cele mai frecvente fiind ulcerul, gastrita si cancerul.

o Grasimi bune In locul carnii de porc, gateste mancaruri pe baza de carne de pui, vita sau peste. Mai poti gasi grasimi bune si in masline, avocado, seminte si fructe oleaginoase.

o Foloseste uleiuri adecvate mancarii Este bine ca atunci cand prepari mancaruri prajite sa folosesti ulei de masline extravirgin, deoarece este mai sanatos si distruge vitaminele din alimente. Pentru salate se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau ulei de porumb

o Condimente, in loc de multa sare Ca sa dai gust mancarii, foloseste mai putina sare si adauga mai bine niste condimente naturale cum ar fi: salvie,busuioc, cimbru, oregano, maghiran, tarhon s.a. S-a demonstrat ca excesul de sare poate dauna grav sanatatii inimii.

o Consuma salate simple si variate Pentru un plus de vitamine, este ideal sa consumi des salate cat mai simple si mai variate, cum ar fi salata de rosii cu avocado, salata de conopida si broccoli s.a.

o Fructe la desert Daca simti nevoia sa mananci ceva dulce, consuma mai bine niste fructe proaspete si nu produse de patiserie, care au la baza faina alba si zahar rafinat, ciocolata etc. Fructele contin multe vitamine si pe langa ca iti potoleste pofta de dulce, te si vitaminizeaza.

o Nu folosi bicarbonat in mancaruri Nu mai adauga bicarbonat ca sa grabesti fierberea legumelor. Bicarbonatul distruge putinele vitamine care au supravietuit prepararii termice.

o Gateste in vase de teflon Prepara mancarurile in vase de teflon, astfel carnea si legumele se fac mai bine cu putin ulei si asta fara ca sa se lipeasca. Acest articol este scris de Hritcu Laura Florentina pentru concursul de pe media-content.ro. Participa si tu si poti castiga o imprimanta laser.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .......

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!