De ce gatim la aburi?

Gatitul la abur la aburi e sanatos atunci cand vrem sa pregatim mancare de regim fara grasime. Totodata, pastreaza intacte culoarea, aromele si in special substantele nutritive din ingrediente. Gatitul la abur este o metoda prin care se retin bine nutrientii, dar mancare poate obtine un miros putin diferit de cel natural.
Alimentele fara grasimi si fragede (puiul, pestele) se preteaza la gatirea la aburi. Nu gatiti in schimb cotlete si carne de vita.
Acest mod de gatire este ideal pentru legume, deoarece se gatesc repede si nu devin apoase.
Cum sa gatim la aburi?
Daca nu va permiteti o oala speciala, puteti folosi foarte bine si o sita metalica asezata pe o oala umpluta pe trei sferturi cu apa. Lasati apa sa dea in clocot, puneti legumele in sita si acoperiti cu un capac sau cu o folie de aluminiu.
Nu conteaza ce fel de oala folositi, pentru ca nu va afecta gustul mancarii.
Insa este important ca vasul sa fie suficient de mare astfel incat ingredientele sa nu fie inghesuite sau suprapuse.
Gatirea pestelui la aburi
• Folositi un capac etans care sa mentina aburii in oala.
• Condimentati bine carnea inainte de a o gati.
• Mentineti apa din oala intr-o fierbere continua, astfel pestele va fi gata mai repede.
• Pestele trebuie sa aiba suficient spatiu in sita, altfel nu se va gati uniform.
Gatirea legumelor la aburi
• Puteti gati la aburi aproape orice tip de legume, mai putin radacinoasele, care nu fierb prea bine la aburi.
• Taiati legumele la aceeasi dimensiune, pentru a fi patrunse uniform.
• Serviti legumele imediat dupa fierbere, pentru a nu pierde nimic din vitaminele si mineralele continute.
• Adaugati in sita o mana de verdeturi aromate (busuioc, patrunjel, marar) pentru a da o aroma si o savoare deosebite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem de cirese
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...

Cornuri pufoase cu gem de cirese
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori