De ce gatim la aburi?

(0)
admin postat de






Gatitul la abur la aburi e sanatos atunci cand vrem sa pregatim

mancare de regim fara grasime. Totodata, pastreaza intacte culoarea,

aromele si in special substantele nutritive din ingrediente. Gatitul

la abur este o metoda prin care se retin bine nutrientii, dar

mancare poate obtine un miros putin diferit de cel natural.


Alimentele fara grasimi si fragede (puiul, pestele) se preteaza la

gatirea la aburi. Nu gatiti in schimb cotlete si carne de vita.


Acest mod de gatire este ideal pentru legume, deoarece se gatesc

repede si nu devin apoase.
Cum sa gatim la aburi?
Daca

nu va permiteti o oala speciala, puteti folosi foarte bine si o sita

metalica asezata pe o oala umpluta pe trei sferturi cu apa. Lasati

apa sa dea in clocot, puneti legumele in sita si acoperiti cu un

capac sau cu o folie de aluminiu.
Nu conteaza ce fel de oala

folositi, pentru ca nu va afecta gustul mancarii.
Insa este

important ca vasul sa fie suficient de mare astfel incat

ingredientele sa nu fie inghesuite sau suprapuse.
Gatirea

pestelui la aburi
• Folositi un capac etans care sa

mentina aburii in oala.
• Condimentati bine carnea inainte de

a o gati.
• Mentineti apa din oala intr-o fierbere continua,

astfel pestele va fi gata mai repede.
• Pestele trebuie sa

aiba suficient spatiu in sita, altfel nu se va gati uniform.


Gatirea legumelor la aburi
• Puteti ...
gati la aburi

aproape orice tip de legume, mai putin radacinoasele, care nu fierb

prea bine la aburi.
• Taiati legumele la aceeasi dimensiune,

pentru a fi patrunse uniform.
• Serviti legumele imediat dupa

fierbere, pentru a nu pierde nimic din vitaminele si mineralele

continute.
• Adaugati in sita o mana de verdeturi aromate

(busuioc, patrunjel, marar) pentru a da o aroma si o savoare

deosebite.






Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite