De ce sa consumam mai mult peste

De ce sa consumam mai mult peste

Una dintre cele mai mari probleme si obiceiuri alimentare ale Occidentului este lipsa aportului de acizi grasi omega 3. Un exemplu simplu, comparativ, ar fi importanta consumului de peste. Mai exact, japonezii, care in medie, consuma 100 de grame de peste pe zi, au o rata de atacuri de cord la jumatate fata de americani care consuma in mod frecvent burgeri.   Pestele ajuta la sanatatea inimii Daca doriti sa reduceti cu o treime sansele de a avea un atac de cord, ar trebui sa incepeti sa consumati peste de doua ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza grasimilor omega 3 care imbunatatesc sanatatea inimii, mentin nivelul trigliceridelor si relgeaza tensiunea arteriala. Un studiu a aratat ca un consum saptamanal de peste reduce riscul de stop cardiac cu pana la 50%.   Actioneaza impotriva cancerului Unele studii au aratat ca femeile care au luat suplimente alimentare ce contineau ulei de peste au redus riscul de cancer mamar cu 32%. Studii similare la barbati, de asemenea, au aratat o reducere cu pana la 75%  a riscului imbolnavirii de cancer de prostata, la cei care au inclus pestele in dieta lor de zi cu zi. Mai mult decat atat, activitatea anti-inflamatoare a pestelui imbunateste protectia, in general, si lupta organismului impotriva cancerului. Hrana pentru creier Pestele este un aliment excelent pentru functionarea creierului. Fie ca sunteti elev, student sau pensionar, consumati peste.   Pestele este usor digerabil Pestele alb nu este deloc greu de digerat, deci este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, care au probleme de indigestie. Pestele este unul din alimentele nutritive care nu solicita sistemul digestiv. Deci, ori de cate ori doriti o masa usoara si sanatoasa, intotdeauna pestele ar trebui sa fie prima alegere.   Are actiune anti-inflamatorie Acizii grasi omega 3, care se gasesc din belsug in toate speciile de peste, au actiune anti-inflamatoare. Aceasta caracteristica, printre altele, calmeaza umflarea articulatiilor, in cazurile de artrita reumatoida sau alte probleme. Persoanele care consuma regulat peste sau iau suplimente de ulei de peste, au o flexibilitate mai mare a articulatiilor. Mai mult decat atat, foarte important este faptul ca grasimile omega 3 au efect in caz de boli autoimune.   Nu in cele din urma, acizii omega-3 reduc semnificativ riscul de diabet de tip 2, chiar si la persoanele care, la un moment dat, sunt predispuse la aceasta afectiune.   Ajuta la sanatatea ochilor Pestele ajuta si la sanatatea ochilor. Un regim alimentar in care este inclus pestele, reduce aparitia de boli maculare care vin odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la pierderea treptata a vederii, in general la persoanele cu varsta peste 50 de ani.   Reduce crizele de astm Un alt rezultat important al actiunii omega-3 este de a reduce crizele de astm. Un studiu efectuat pe copii care sufera de astm si au mancat peste in mod regulat a aratat o scadere cu pana la 75% a crizelor produse de aceasta boala.   Incercati carnea de somon. Aceasta este bogata in grasimi omega 3 si este o sursa buna de vitamina D. Si carnea de pastrav contine acizi grasi omega 3, dar si vitamina B12 care imbunateste starea de sanatate a inimii. Preturile unor specii de peste proaspat pot fi destul de ridicate, dar investitiile merita pentru o stare buna de sanatate, decat o hrana saraca in nutrienti. Printre retetele culinare in care putem include pestele este si reteta de peste cu legume la cuptor, pe care o puteti gasi aici:http://www.bucatarulpriceput.ro/peste-cu-legume-la-cuptor.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia