Una dintre cele mai mari probleme si obiceiuri alimentare ale Occidentului este lipsa aportului de acizi grasi omega 3. Un exemplu simplu, comparativ, ar fi importanta consumului de peste. Mai exact, japonezii, care in medie, consuma 100 de grame de peste pe zi, au o rata de atacuri de cord la jumatate fata de americani care consuma in mod frecvent burgeri. Pestele ajuta la sanatatea inimii Daca doriti sa reduceti cu o treime sansele de a avea un atac de cord, ar trebui sa incepeti sa consumati peste de doua ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza grasimilor omega 3 care imbunatatesc sanatatea inimii, mentin nivelul trigliceridelor si relgeaza tensiunea arteriala. Un studiu a aratat ca un consum saptamanal de peste reduce riscul de stop cardiac cu pana la 50%. Actioneaza impotriva cancerului Unele studii au aratat ca femeile care au luat suplimente alimentare ce contineau ulei de peste au redus riscul de cancer mamar cu 32%. Studii similare la barbati, de asemenea, au aratat o reducere cu pana la 75% a riscului imbolnavirii de cancer de prostata, la cei care au inclus pestele in dieta lor de zi cu zi. Mai mult decat atat, activitatea anti-inflamatoare a pestelui imbunateste protectia, in general, si lupta organismului impotriva cancerului. Hrana pentru creier Pestele este un aliment excelent pentru functionarea creierului. Fie ca sunteti elev, student sau pensionar, consumati peste. Pestele este usor digerabil Pestele alb nu este deloc greu de digerat, deci este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, care au probleme de indigestie. Pestele este unul din alimentele nutritive care nu solicita sistemul digestiv. Deci, ori de cate ori doriti o masa usoara si sanatoasa, intotdeauna pestele ar trebui sa fie prima alegere. Are actiune anti-inflamatorie Acizii grasi omega 3, care se gasesc din belsug in toate speciile de peste, au actiune anti-inflamatoare. Aceasta caracteristica, printre altele, calmeaza umflarea articulatiilor, in cazurile de artrita reumatoida sau alte probleme. Persoanele care consuma regulat peste sau iau suplimente de ulei de peste, au o flexibilitate mai mare a articulatiilor. Mai mult decat atat, foarte important este faptul ca grasimile omega 3 au efect in caz de boli autoimune. Nu in cele din urma, acizii omega-3 reduc semnificativ riscul de diabet de tip 2, chiar si la persoanele care, la un moment dat, sunt predispuse la aceasta afectiune. Ajuta la sanatatea ochilor Pestele ajuta si la sanatatea ochilor. Un regim alimentar in care este inclus pestele, reduce aparitia de boli maculare care vin odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la pierderea treptata a vederii, in general la persoanele cu varsta peste 50 de ani. Reduce crizele de astm Un alt rezultat important al actiunii omega-3 este de a reduce crizele de astm. Un studiu efectuat pe copii care sufera de astm si au mancat peste in mod regulat a aratat o scadere cu pana la 75% a crizelor produse de aceasta boala. Incercati carnea de somon. Aceasta este bogata in grasimi omega 3 si este o sursa buna de vitamina D. Si carnea de pastrav contine acizi grasi omega 3, dar si vitamina B12 care imbunateste starea de sanatate a inimii. Preturile unor specii de peste proaspat pot fi destul de ridicate, dar investitiile merita pentru o stare buna de sanatate, decat o hrana saraca in nutrienti. Printre retetele culinare in care putem include pestele este si reteta de peste cu legume la cuptor, pe care o puteti gasi aici:http://www.bucatarulpriceput.ro/peste-cu-legume-la-cuptor.html
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii