Una dintre cele mai mari probleme si obiceiuri alimentare ale Occidentului este lipsa aportului de acizi grasi omega 3. Un exemplu simplu, comparativ, ar fi importanta consumului de peste. Mai exact, japonezii, care in medie, consuma 100 de grame de peste pe zi, au o rata de atacuri de cord la jumatate fata de americani care consuma in mod frecvent burgeri. Pestele ajuta la sanatatea inimii Daca doriti sa reduceti cu o treime sansele de a avea un atac de cord, ar trebui sa incepeti sa consumati peste de doua ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza grasimilor omega 3 care imbunatatesc sanatatea inimii, mentin nivelul trigliceridelor si relgeaza tensiunea arteriala. Un studiu a aratat ca un consum saptamanal de peste reduce riscul de stop cardiac cu pana la 50%. Actioneaza impotriva cancerului Unele studii au aratat ca femeile care au luat suplimente alimentare ce contineau ulei de peste au redus riscul de cancer mamar cu 32%. Studii similare la barbati, de asemenea, au aratat o reducere cu pana la 75% a riscului imbolnavirii de cancer de prostata, la cei care au inclus pestele in dieta lor de zi cu zi. Mai mult decat atat, activitatea anti-inflamatoare a pestelui imbunateste protectia, in general, si lupta organismului impotriva cancerului. Hrana pentru creier Pestele este un aliment excelent pentru functionarea creierului. Fie ca sunteti elev, student sau pensionar, consumati peste. Pestele este usor digerabil Pestele alb nu este deloc greu de digerat, deci este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, care au probleme de indigestie. Pestele este unul din alimentele nutritive care nu solicita sistemul digestiv. Deci, ori de cate ori doriti o masa usoara si sanatoasa, intotdeauna pestele ar trebui sa fie prima alegere. Are actiune anti-inflamatorie Acizii grasi omega 3, care se gasesc din belsug in toate speciile de peste, au actiune anti-inflamatoare. Aceasta caracteristica, printre altele, calmeaza umflarea articulatiilor, in cazurile de artrita reumatoida sau alte probleme. Persoanele care consuma regulat peste sau iau suplimente de ulei de peste, au o flexibilitate mai mare a articulatiilor. Mai mult decat atat, foarte important este faptul ca grasimile omega 3 au efect in caz de boli autoimune. Nu in cele din urma, acizii omega-3 reduc semnificativ riscul de diabet de tip 2, chiar si la persoanele care, la un moment dat, sunt predispuse la aceasta afectiune. Ajuta la sanatatea ochilor Pestele ajuta si la sanatatea ochilor. Un regim alimentar in care este inclus pestele, reduce aparitia de boli maculare care vin odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la pierderea treptata a vederii, in general la persoanele cu varsta peste 50 de ani. Reduce crizele de astm Un alt rezultat important al actiunii omega-3 este de a reduce crizele de astm. Un studiu efectuat pe copii care sufera de astm si au mancat peste in mod regulat a aratat o scadere cu pana la 75% a crizelor produse de aceasta boala. Incercati carnea de somon. Aceasta este bogata in grasimi omega 3 si este o sursa buna de vitamina D. Si carnea de pastrav contine acizi grasi omega 3, dar si vitamina B12 care imbunateste starea de sanatate a inimii. Preturile unor specii de peste proaspat pot fi destul de ridicate, dar investitiile merita pentru o stare buna de sanatate, decat o hrana saraca in nutrienti. Printre retetele culinare in care putem include pestele este si reteta de peste cu legume la cuptor, pe care o puteti gasi aici:http://www.bucatarulpriceput.ro/peste-cu-legume-la-cuptor.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii