De ce sa consumam mai mult peste

De ce sa consumam mai mult peste

Una dintre cele mai mari probleme si obiceiuri alimentare ale Occidentului este lipsa aportului de acizi grasi omega 3. Un exemplu simplu, comparativ, ar fi importanta consumului de peste. Mai exact, japonezii, care in medie, consuma 100 de grame de peste pe zi, au o rata de atacuri de cord la jumatate fata de americani care consuma in mod frecvent burgeri.   Pestele ajuta la sanatatea inimii Daca doriti sa reduceti cu o treime sansele de a avea un atac de cord, ar trebui sa incepeti sa consumati peste de doua ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza grasimilor omega 3 care imbunatatesc sanatatea inimii, mentin nivelul trigliceridelor si relgeaza tensiunea arteriala. Un studiu a aratat ca un consum saptamanal de peste reduce riscul de stop cardiac cu pana la 50%.   Actioneaza impotriva cancerului Unele studii au aratat ca femeile care au luat suplimente alimentare ce contineau ulei de peste au redus riscul de cancer mamar cu 32%. Studii similare la barbati, de asemenea, au aratat o reducere cu pana la 75%  a riscului imbolnavirii de cancer de prostata, la cei care au inclus pestele in dieta lor de zi cu zi. Mai mult decat atat, activitatea anti-inflamatoare a pestelui imbunateste protectia, in general, si lupta organismului impotriva cancerului. Hrana pentru creier Pestele este un aliment excelent pentru functionarea creierului. Fie ca sunteti elev, student sau pensionar, consumati peste.   Pestele este usor digerabil Pestele alb nu este deloc greu de digerat, deci este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, care au probleme de indigestie. Pestele este unul din alimentele nutritive care nu solicita sistemul digestiv. Deci, ori de cate ori doriti o masa usoara si sanatoasa, intotdeauna pestele ar trebui sa fie prima alegere.   Are actiune anti-inflamatorie Acizii grasi omega 3, care se gasesc din belsug in toate speciile de peste, au actiune anti-inflamatoare. Aceasta caracteristica, printre altele, calmeaza umflarea articulatiilor, in cazurile de artrita reumatoida sau alte probleme. Persoanele care consuma regulat peste sau iau suplimente de ulei de peste, au o flexibilitate mai mare a articulatiilor. Mai mult decat atat, foarte important este faptul ca grasimile omega 3 au efect in caz de boli autoimune.   Nu in cele din urma, acizii omega-3 reduc semnificativ riscul de diabet de tip 2, chiar si la persoanele care, la un moment dat, sunt predispuse la aceasta afectiune.   Ajuta la sanatatea ochilor Pestele ajuta si la sanatatea ochilor. Un regim alimentar in care este inclus pestele, reduce aparitia de boli maculare care vin odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la pierderea treptata a vederii, in general la persoanele cu varsta peste 50 de ani.   Reduce crizele de astm Un alt rezultat important al actiunii omega-3 este de a reduce crizele de astm. Un studiu efectuat pe copii care sufera de astm si au mancat peste in mod regulat a aratat o scadere cu pana la 75% a crizelor produse de aceasta boala.   Incercati carnea de somon. Aceasta este bogata in grasimi omega 3 si este o sursa buna de vitamina D. Si carnea de pastrav contine acizi grasi omega 3, dar si vitamina B12 care imbunateste starea de sanatate a inimii. Preturile unor specii de peste proaspat pot fi destul de ridicate, dar investitiile merita pentru o stare buna de sanatate, decat o hrana saraca in nutrienti. Printre retetele culinare in care putem include pestele este si reteta de peste cu legume la cuptor, pe care o puteti gasi aici:http://www.bucatarulpriceput.ro/peste-cu-legume-la-cuptor.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu ciocolata si caramel
1
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Zacusca
2
Zacusca

Zacusca

Tare buna pentru iarna

Zacusca
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Rosii uscate, in ulei de masline
Bucataras.RO

Rosii uscate, in ulei de masline

Anul trecut am descoperit pe site-ul lalena.ro o reteta minunata de rosii uscate, extreme de aromate si bune la orice: simple...

Rosii uscate, in ulei de masline
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet