Deschiderea magazinului Delicatese din Oradea cu produse bio
Personal ajung destul de rar la astfel de evenimente dar experienta din week-endul trecut ma determina sa profit de orice invitatie de genul. In 2 aprilie 2011 am fost la o degustare de produse realizate de firma Florava. Pe proprietarii magazinului i-am cunoscut prima data la un Targ de produse traditionale desfasurat tot la Oradea. Magazinul dumnealor comercializeaza de la produse bio de la mezeluri de tot felul, la branzaturi cu un gust dumnezeiesc, de la gemurile de Topoloveni la serbeturile copilariei. Cand am intrat in magazin am fost serviti cu un pahar de sampanie. Daca ati sti cat de cochet este magazinul...si de traditional...sigur ati face tot posibilul sa veniti intr-o plimbare pana la Oradea. Bun..aspectul ca aspectul..dar cand am gustat din branzeturile cu mirodenii, sunca presata, slanina afumata, pasta de peste alaturi de paine de casa...un singur gand mi s-a inoculat: Ma bucur ca am gasit produsele "bunicii mele". Un pic de istorie a firmei Florava Proprietarul, pe numele sau Lucian Abrudan povesteste cu entuziasm ca a primit prin anii '90 mostenire de la mama o carmangerie si asa a inceput o productie proprie de mezeluri. Avand la baza principiul: "Ce nu duc eu la gura nu dau clientilor sa manance" a produs si comercializat prima data carnati si reuseste sa incante papilele gustative ale "oaspetilor" si implicit cererea devine din ce in ce mai mare. Prin urmare in anii urmatori a deschis o mica locatie la Cefa si in 2003 primul magazin in Oradea. Poate persoanele care au bunici sau parinti care fac acasa mezeluri, dulceturi sau branzaturi nu vor fi ademeniti de produse insa celalalta categorie a oamenilor, care abia asteptau sa gaseasca "gustul de acasa" vor fi de acum incantati. Va invit si pe voi sa le descoperiti slanina afumata a produselor Florava, mierea de salcam cu nuca si leberul facut cu dichis. In Oradea gasiti magazinul in complexul Era Shopping Center, chiar la intrare, pe partea stanga. Gaseste mai multe imagini in galeria de imagini creata: Magazin Delicatese.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataBun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...
Prajitura cu iaurt si mere, la multicookerIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii