Delicii din iaurt


Iaurtul..bun pentru sosuri "inchegate"
Sfatul 1: Ca sa faci iaurtul sa fie mai teapan (dens) poti sa il pui intr-un tifon si sa il lasi sa se scurga timp de 30 de minute.
Sosul tzatziki il poti faci astfel: amesteci iaurtul (dens )cu un pumn de menta maruntita si cuburi de castraveti. Storci putin suc de lamaie si adaugi doi catei de usturoi zdrobiti (mai amesteca timp de 2 minute ca sa elimini caldura). Apoi lasa tzatziki-ul sa stea in frigider cat este necesar. Daca simti nevoia de a adauga putine ierburi incearca menta sau marar tocat.
Iaurt cu painica
Sfatul 2: La fel ca in reteta de tzatziki trebuie sa pui iaurtul intr-un tifon pentru a se scurge zerul din el. Apoi serveste-l cu paine calda stropita cu ulei de masline si presarata cu za’atar. Aceasta va deveni o gustare delicioasa. Simte-te libera sa amesteci uleiul, za’atar-ul si pasta de iaurt, este un deliciu.

Za’atar-ul este un amestec de seminte de susan, cimbru uscat si sare. Putem utiliza si oregano sau maghiran.

Reteta de salata din papaya Ai nevoie de:
1 bucata de tifon
500 g de iaurt grecesc (iaurtul si mierea trebuie sa fie puse peste noapte in tifon)
praf de sare
20 bucati de sofran
90 g fulgi de migdale
90 g seminte de dovleac
1 papaya copt
4 lamai
un borcan mic de miere
seminte din 3 rodii 1.Inainte de a merge la culcare, intr-o bucata incapatoare de tifon pune 400g de iaurt, ¼ lingurita de sare, miere si sofran.2.Uneste toate marginile tifonului pentru a crea un saculet plin de iaurt. Pune-l intr-o sita ca sa iasa zerul si sa ramai doar cu iaurtul inchegat. Leaga-l cu o banda si pune-l intr-un vas. Baga saculetul in frigider. Zerul se va scurge in vas si iaurtul va capata o consistenta densa.
3.Prajeste semintele de migdale si de dovleac pana devin cafenii. Decojeste si scoate semintele din papaya, dupa care taie-le in bucati de 4 cm. Stropeste-le cu suc stors din 2 lamai.
4.Scoate saculetul cu iaurt din frigider. Deschide saculetul si pune iaurtul inchegat in bol.
5.Aranjeaza bucatile de papaya in patru vase de servire. Deasupra sa fie bucati mari de iaurt (inchegat). Se stropeste cu miere (2 lingurite intotdeauna pline pentru fiecare farfurie). Se presara cu seminte de migdale, de dovleac si de rodie.
6.Se serveste cu iaurt-lichid care a mai ramas in castron.
Alte retete de salate

Salata orientala
Salata vinete
Salata ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri