Iaurtul..bun pentru sosuri "inchegate"
Sfatul 1: Ca sa faci iaurtul sa fie mai teapan (dens) poti sa il pui intr-un tifon si sa il lasi sa se scurga timp de 30 de minute.
Sosul tzatziki il poti faci astfel: amesteci iaurtul (dens )cu un pumn de menta maruntita si cuburi de castraveti. Storci putin suc de lamaie si adaugi doi catei de usturoi zdrobiti (mai amesteca timp de 2 minute ca sa elimini caldura). Apoi lasa tzatziki-ul sa stea in frigider cat este necesar. Daca simti nevoia de a adauga putine ierburi incearca menta sau marar tocat.
Iaurt cu painica
Sfatul 2: La fel ca in reteta de tzatziki trebuie sa pui iaurtul intr-un tifon pentru a se scurge zerul din el. Apoi serveste-l cu paine calda stropita cu ulei de masline si presarata cu za’atar. Aceasta va deveni o gustare delicioasa. Simte-te libera sa amesteci uleiul, za’atar-ul si pasta de iaurt, este un deliciu.
Za’atar-ul este un amestec de seminte de susan, cimbru uscat si sare. Putem utiliza si oregano sau maghiran.
Reteta de salata din papaya Ai nevoie de:
1 bucata de tifon
500 g de iaurt grecesc (iaurtul si mierea trebuie sa fie puse peste noapte in tifon)
praf de sare
20 bucati de sofran
90 g fulgi de migdale
90 g seminte de dovleac
1 papaya copt
4 lamai
un borcan mic de miere
seminte din 3 rodii 1.Inainte de a merge la culcare, intr-o bucata incapatoare de tifon pune 400g de iaurt, ¼ lingurita de sare, miere si sofran.2.Uneste toate marginile tifonului pentru a crea un saculet plin de iaurt. Pune-l intr-o sita ca sa iasa zerul si sa ramai doar cu iaurtul inchegat. Leaga-l cu o banda si pune-l intr-un vas. Baga saculetul in frigider. Zerul se va scurge in vas si iaurtul va capata o consistenta densa.
3.Prajeste semintele de migdale si de dovleac pana devin cafenii. Decojeste si scoate semintele din papaya, dupa care taie-le in bucati de 4 cm. Stropeste-le cu suc stors din 2 lamai.
4.Scoate saculetul cu iaurt din frigider. Deschide saculetul si pune iaurtul inchegat in bol.
5.Aranjeaza bucatile de papaya in patru vase de servire. Deasupra sa fie bucati mari de iaurt (inchegat). Se stropeste cu miere (2 lingurite intotdeauna pline pentru fiecare farfurie). Se presara cu seminte de migdale, de dovleac si de rodie.
6.Se serveste cu iaurt-lichid care a mai ramas in castron.
Alte retete de salate
Salata orientala
Salata vinete
Salata ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii