Despre fettuccine, spaghetti, alfabetini...

(0)
admin postat de




Pastele sunt o inventie a chinezilor, potrivit studiilor cercetatorilor, si au ajuns in Europa, mai exact in Italia, in secolul al treisprezecelea, datorita lui Marco Polo. Pe cat ii datoreaza lumea Chinei pentru ca exista pastele in bucatarie, pe atat trebuie sa ii fie recunoscatoare Italiei pentru ca pastele sunt atat de bogate in gusturi si ofera variate posibilitati care satisfac nu doar gustul, ci si privirea.






Pastele sunt un simplu amestec de faina, apa, sare si, uneori, ou. De-a lungul secolelor, italienii au inventat numeroase forme si sosuri pentru a da savoare si farmec pastelor. Ca servire, sunt preferate portiile mici - de 90 de grame, si, in general, sunt aduse la masa dupa aperitive.





In alte tari, pastele sunt servite ca fel de mancare principal, mai ales dupa ce nutritionistii au descoperit ca acestea sunt hranitoare si sunt o combinatie perfecta cu fructe de mare sau carne slaba.





Desi Italia ramane producatorul de paste numarul 1 din lume, in primul rand in privinta calitatatii, au aparut si alte tari producatoare, cum ar fi Franta, Germania, Statele Unite, Argentina si Spania. Cunoscatorii afirma ca Italia ramane pe primul loc pentru ca foloseste o faina speciala, importata din Canada. Cele mai renumite marci sunt De Ceccho, Barilla si Del Verde. Ironia face ca cea mai buna faina sa fie in Canada, unul dintre cei mai mari importatori de paste din Italia. ...






Pastele sunt un produs simplu, si pot fi preparate chiar si acasa, daca se respecta ingredientele si proportia acestora. Secretul pastelor gustoase sta in simplitate si puritate. Cu toate acestea, multa lume prefera sa cumpere pastele, care se gasesc in numeroase forme. Numele pe care il primesc provine, in general, de la zonele din care au aparut aceste tipuri de paste.





Tipuri de paste:





pasta lungi - cappelli d�angelo, spaghetti, spaghetti, linguine, bucatini, fusilli lungi. Se servesc, in general, cu sos de rosii, sosuri pe baza de verdeata, sos carbonara sau sos Bologna.




fettuce - tagliatelle, pappardelle, fettuccine, tonarelli, tagliolini, paglia e fieno. Sunt excelenete in combinatie cu sos Alfredi si sosuri cu ficat.




tubi - penne, garganelli, elicoidali, cavatappi. Se prepara cu sosuri all�arrabbiata, prosciutti si sosuri pe baza de asparagus. In varianta maccheroni rigati, maccheroni, rigatoni, gigantoni se combina cu sosuri ragu, sosuri pe baza de branza ricotta, de legume, in special ardei.




forme speciali - conchiglie, farfalle, gnocchi, fusilli, strozzaproti, gemelli, casareccia, lumache, orechiete, radiatori. Se potrivesc cu sosuri cremoase, cu somon sau pui.




pasta per minestre - quadrucci, orzi, risoni, alfabetini, farfarelline, maltagliatti, conchigliette, lumachine, anelli rigati, tubetti. Sunt paste pentru supa.




pasta ripiena - tortelloni, pansoti, tortellini, cannelloni, ravioli, raviolini, lasagne. Acest sortiment reprezinta pastele cu diverse umpluturi




paste colorate - rosu - cu rosii, verde - cu spanac si busuioc, maro - cu ciuperci, galben - cu sofran







Modalitate de preparare





Se fierb pastele intr-un vas mare, astfel incat sa fie multa apa. Inainte de a pune pastele, se pune vasul pe foc, si, cand apa a inceput sa fiarba, se adauga sare. Se fierb pastele al dente, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite