Diabetul si un regim alimentar sanatos

Diabetul este o boala cauzata de nivelul prea mare de zahar din sange; corpul celor bolnavi nu are destula insulina si componentele din mancare ajunse in sange nu pot fi transformate total in energie. Chiar daca suferi de diabet, trebuie sa stii ca poti avea o viata normala, cu un regim alimentar sanatos.

In primul rand, trebuie sa incepi cu un plan de alimentatie sanatoasa. Acest lucru inseamna sa consumi mai multe cereale, fructe si legume, si mai putina carne, dulciuri si grasimi. Hippocrate ne sfatuia sa lasam si mancare sa fie un medicament si exact asta trebuie sa faci, controland ceea ce mananci. Mai mult decat atat, nu uita de sport si de activitatea fizica; diabetul poate deveni o povara mult mai grea daca ai o greutate peste medie.

In cazul alimentatie, acorda-ti destul timp pentru a face schimbari si pentru a-i permite corpului tau sa se obisnuiasca cu noul stil de viata. Incearca sa reduci nivelul de graime pe care il consumi, mancand alimente cu continut mai mic de grasimi si gatind cu mai putine uleiuri. Este important sa incluzi in alimentatie mai multe fibre si redu complet bauturile carbogazoase, dulci din alimentatia ta. Foloseste mai putina sare atunci cand gatesti si consuma cu moderatie muraturi, supe la pachet sau mezeluri. Limiteaza consumul de alcool si mananca portii mici si dese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia