Diabetul si un regim alimentar sanatos

Diabetul este o boala cauzata de nivelul prea mare de zahar din sange; corpul celor bolnavi nu are destula insulina si componentele din mancare ajunse in sange nu pot fi transformate total in energie. Chiar daca suferi de diabet, trebuie sa stii ca poti avea o viata normala, cu un regim alimentar sanatos.

In primul rand, trebuie sa incepi cu un plan de alimentatie sanatoasa. Acest lucru inseamna sa consumi mai multe cereale, fructe si legume, si mai putina carne, dulciuri si grasimi. Hippocrate ne sfatuia sa lasam si mancare sa fie un medicament si exact asta trebuie sa faci, controland ceea ce mananci. Mai mult decat atat, nu uita de sport si de activitatea fizica; diabetul poate deveni o povara mult mai grea daca ai o greutate peste medie.

In cazul alimentatie, acorda-ti destul timp pentru a face schimbari si pentru a-i permite corpului tau sa se obisnuiasca cu noul stil de viata. Incearca sa reduci nivelul de graime pe care il consumi, mancand alimente cu continut mai mic de grasimi si gatind cu mai putine uleiuri. Este important sa incluzi in alimentatie mai multe fibre si redu complet bauturile carbogazoase, dulci din alimentatia ta. Foloseste mai putina sare atunci cand gatesti si consuma cu moderatie muraturi, supe la pachet sau mezeluri. Limiteaza consumul de alcool si mananca portii mici si dese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Cartofi gratinati
5
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Parteneri
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Bucataras.RO

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia