Cel mai simplu lucru pe care il putem face este sa profitam de toate fructele si legumele de sezon. Nu e nimic mai sanatos si chiar ecologic, decat sa consumam produsele locale de sezon. Avem in aceasta perioada bucuria de a avea pe piata niste super-alimente cum sunt merele, dovlecii, perele sau chiar si smochinele (care se coc cu usurinta si la noi in Romania). Chiar si medicii spun ca nu exista medicament mai puternic decat alimentele. Avem acolo tot ce are nevoie organismul nostru: vitamine, minerale si uneori chiar si antibiotice. Consumul de ceaiuri intareste imunitatea si detoxifica organismul In aceasta perioada suntem mult mai predispusi unor infectii si viroze decat in alte perioade ale anului. Variatiile mari de temperatura, vremea umeda si in unele cazuri excesele din vacanta ne slabesc imunitatea. De aceea este recomandat ca toamna sa consumam multe ceaiuri. Putem inlocui bauturile alcoolice sau cele carbogazoase cu ceaiuri si sucuri naturale. Un bun exemplu in acest sens este ceaiul de macese, care este un vasodilatator si intareste imunitatea organismului. Contine si vitamie: B1, B2, K, vitamina C. Salatele reduc efectul de oboseala Pentru a scapa de oboseala si pentru o reinvigorare a organsmului este recomandat sa consumam cat mai multe salate de cruditati: morcovi, varza, telina, ardei, rosii, nuci sunt doar cateva dintre ingredientele pe care le putem folosi la salata. Aceste legume ne asigura si un important aport de vitamine, dar si antioxidanti, cum ar fi betacarotenul din morcovi si broccoli. Consumul de fructe te ajuta sa slabesti Daca timp de 10 zile consumati numai fructe sau suc de fructe, puteti pierde chiar si 5 kg. Printre fructele recomandate se numara merele (sunt bogate in fibre), citricele (sunt bogate in vitamina C care favorizeaza slabirea), pepenii (contin multa apa). Nu sunt recomandate perele si strugurii care contin foarte multa fructoza. Este indicat consumul a cat mai multa apa (poate fi imbunatatita cu suc de lamaie) si ceaiuri. Ceaiurile pot fi dintre cele cu efect laxativ, cum este cel de crusin. Ceaiurile laxative, folosite pe termen scurt ajuta atat la pierderea in greutate, cat si la detoxifiere si reglarea metabolismului.
In final ce e important lucru de retinut este ca aportul de fructe si legume, in special toamna, este foarte important pentru intarirea sistemului imunitar si pregatirea organismului pentru sezonul rece. Consumul legumelor si fructelor locale de sezon este important pentru ca in primul rand sprijinim dezvoltarea comunitatii, dar si pentru ca fiind locale aceste fructe si legume sunt proaspete, au fost culese la deplina maturitate, ca atare au toate vitaminele si nutrientii de care organismul nostru are nevoie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii