Dieta de toamna

Dieta de toamna

    Cel mai simplu lucru pe care il putem face este sa profitam de toate fructele si legumele de sezon. Nu e nimic mai sanatos si chiar ecologic, decat sa consumam produsele locale de sezon. Avem in aceasta perioada bucuria de a avea pe piata niste super-alimente cum sunt merele, dovlecii, perele sau chiar si smochinele (care se coc cu usurinta si la noi in Romania). Chiar si medicii spun ca nu exista medicament mai puternic decat alimentele. Avem acolo tot ce are nevoie organismul nostru: vitamine, minerale si uneori chiar si antibiotice.   Consumul de ceaiuri intareste imunitatea si detoxifica organismul   In aceasta perioada suntem mult mai predispusi unor infectii si viroze decat in alte perioade ale anului. Variatiile mari de temperatura, vremea umeda si in unele cazuri excesele din vacanta ne slabesc imunitatea. De aceea este recomandat ca toamna sa consumam multe ceaiuri. Putem inlocui bauturile alcoolice sau cele carbogazoase cu ceaiuri si sucuri naturale. Un bun exemplu in acest sens este ceaiul de macese, care este un vasodilatator si intareste imunitatea organismului. Contine si vitamie: B1, B2, K, vitamina C.   Salatele reduc efectul de oboseala   Pentru a scapa de oboseala si pentru o reinvigorare a organsmului este recomandat sa consumam cat mai multe salate de cruditati: morcovi, varza, telina, ardei, rosii, nuci sunt doar cateva dintre ingredientele pe care le putem folosi la salata. Aceste legume ne asigura si un important aport de vitamine, dar si antioxidanti, cum ar fi betacarotenul din morcovi si broccoli.   Consumul de fructe te ajuta sa slabesti   Daca timp de 10 zile consumati numai fructe sau suc de fructe, puteti pierde chiar si 5 kg. Printre fructele recomandate se numara merele (sunt bogate in fibre), citricele (sunt bogate in vitamina C care favorizeaza slabirea), pepenii (contin multa apa). Nu sunt recomandate perele si strugurii care contin foarte multa fructoza. Este indicat consumul a cat mai multa apa (poate fi imbunatatita cu suc de lamaie) si ceaiuri. Ceaiurile pot fi dintre cele cu efect laxativ, cum este cel de crusin. Ceaiurile laxative, folosite pe termen scurt ajuta atat la pierderea in greutate, cat si la detoxifiere si reglarea metabolismului.
In final ce e important lucru de retinut este ca aportul de fructe si legume, in special toamna, este foarte important pentru intarirea sistemului imunitar si pregatirea organismului pentru sezonul rece. Consumul legumelor si fructelor locale de sezon este important pentru ca in primul rand sprijinim dezvoltarea comunitatii, dar si pentru ca fiind locale aceste fructe si legume sunt proaspete, au fost culese la deplina maturitate, ca atare au toate vitaminele si nutrientii de care organismul nostru are nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Supa crema de mazare
4
Supe de legume

Supa crema de mazare

• puneti la fiert 1,5 l apa cu putina sare• adaugati mazarea congelata si prazul taiat rondele si lasati

Supa crema de mazare
Placintele cu pui
5
Aperitive cu carne

Placintele cu pui

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un...

Placintele cu pui
Parteneri
Tort cu frisca
Bucataras.RO

Tort cu frisca

Tort cu frisca
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia