Dulciurile si diabetul

Insa la aceasta intrebare nu exista un raspuns simplu, valabil pentru toti bolnavii de diabet. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci cand ai diabet este sa-ti mentii nivelul de zahar din sange constant.

Deci, ignorand faptul ca dulciurile sunt "calorii-goale", ingrasa si sunt principalele cauze ale cariilor dentare, acestea ridica nivelul zaharului din sange.

Unele studii ne arata ca de fapt, unele dulciuri nu ridica nivelul de zahar din sange mai mult decat niste carbohidrati obisnuiti. De exemplu, acelasi efect il vor avea si 30 de grame de zahar din coca-cola si 30 de g dintr-un cartof.

Recomandarile unor medici sustin ca poti inlocui dulciurile cu alti carbohidrati in dieta ta. Insa cine se opreste dupa cateva guri de cola sau tine cont ca daca a baut un suc, nu va putea manca un cartof copt la pranz? In viata reala nu vei putea calcula orice cantitatea de zahar pe care o consumi!

Din experienta, medicii sustin ca cei care nu consuma moderat zahar, tind sa dezvolte forme grave de diabet, iar cei care consuma cu moderatie fructe sau bauturi dietetice sunt mult mai sanatosi.

Astfel, putem spune ca o prajitura ne va omori? Cu siguranta NU! Si poti cu usurinta sa-ti dai seama daca acea prajitura ti-a crecut glicemia dupa 60-90 de minute dupa ce ai consumat-o!

Daca nu te poti abtine de la dulciuri si ai diabet, iata ce poti face:

- mananca exact aceeasi cantitate de zahar zilnic si apoi redu nivelul de insulina consumand produse "speciale": verdeturi si legume.

- mananca orice cu moderatie: poti gusta o prajitura sau o inghetata, nu o tava intrega sau o cutie

- noteaza-ti reactiile corpului tau atunci cand consumi un anumit dulce. Daca de la o tarta cu mere nu-ti creste glicemia sau de la inghetata dietetica, atunci consuma doar aceste produse, in cantitati mici.

- daca boala este grava si medicul iti interzice complet dulciurile, atunci abtine-te si gaseste "dulceata" de care ai nevoie in alte activitati si mancaruri delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide