Este important colesterolul pentru organism?

(0)
postat de


Lupta impotriva colesterolului incepe cu citeva notiuni de baza: ce este, cum ajuta organismul, care este nivelul optim. Iata citeva repere care sa te ajute sa intelegi mai multe despre coelsterol.


Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanta asemanatoare grasimilor, dar nu este grasime. Trebuie sa stii ca este diferenta intre colesterolul din alimentatie si cel din organism, care se gaseste in singe. Colesterolul din alimente nu trece automat in singe. Cu toate acestea, intre alimentatie si nivelul colesterolului din singe este o strinsa legatura.

Colesterolul din singe este o substanta sintetizata de organism, mai exact de ficat. Este util pentru buna functionare a organismului; de asemenea, produce vitamina D, diversi hormoni si sucurile gastrice. Dimensiunea corporala nu este luata in consideratie in calculul nivelului colesterolului din singe, deoarece este o marime care se exprima pe unitate, si nu la nivelul oranismului. Ideal este ca pentru fiecare decilitru din singe, coelsterolul sa fie de 200 miligrame.Doua substante transporta colesterolul in corp: una cu efecte pozitive, HDL, si cealalta cu efecte negative, LDL. Personajul pozitiv, HDL, ajuta la inlaturarea colesterolului blocat in vasele de singe, eliminindu-l din organism, in timp ce adversarul sau, LDL, transporta colesterolul in corp, depozitindu-l in anumite zone.Care este nivelul optim al ...
colesetrolului din singe?

Nivelul de colesterol asociat cu risc minim de imbolnavire este de 200 miligrame/dl. Colesterolul asociat HDL trebuie sa fie peste 35 miligrame/dl, iar cel corespunzator LDL sub 130 miligrame/dl. Daca nivelul colesterolului este intre 200 si 239 miligrame/dl nu este nici o problema. Riscul imbolnavirii apare la valori de peste 240 miligrame/dl.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.