A te hrani a devenit in zilele noastre o problema complicata. Pe de o parte suntem asaltati de informatii despre alimentatia rationala, sanatoasa, iar pe de alta parte la fiecare colt de strada exista tentatii: fast-food, snack-bar, pizzerii… Petrecem ore in sir discutand despre alimentele indicate si contraindicate, ne propunem sa renuntam la cafea, alcool si cartofi, dar incercam sa ne convingem ca la urma urmei, ciocolata nu este o amenintare pentru sanatate. Nu este de mirare ca tot mai multe femei sunt obsedate de propria dieta. Ce s-a intamplat cu placerea de a manca?
In ciuda bogatiei de informatii despre nutritie, mai accesibile decat oricand, in ciuda faptului ca avem la dispozitie aproape orice ne-am putea dori (ca si alimente), studiile arata ca la ora actuala, ne hranim chiar mai prost decat in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand totul era rationalizat.
Renuntam la micul dejun (un studiu recent a descoperit ca 39% dintre femei sar peste micul dejun cu regularitate), dar cateva ore mai tarziu, devoram infometate un pachet de biscuiti. Pranzul il luam in fuga si, intotdeauna, la sfarsitul zilei, cina este formata din… orice se poate incalzi la cuptorul cu microunde.
Conform statisticilor cei mai afectati de aceasta problema sunt locuitorii de la oras, care au tentatia constanta de a aplica un remediu rapid la orice problema pe baza de cafea, zahar sau alcool. Din aceasta cauza suntem predispuse la oboseala, depresii si anxietate, dureri de cap si probleme digestive.
Care sunt elementele esentiale ale unei diete achilibrate? Depinde de fiecare persoana in parte, pentru ca suntem diferiti din punct de vedere biochimic. Fiecare avem nevoie de un anumit tip de alimente.
Exista insa cateva reguli de baza, care daca sunt respectate, iti pot asigura sanatatea perfecta: cumpara si gateste intotdeauna alimente proaspete, fara conservanti; redu consumul de carne rosie, sare, grasimi saturate, cofeina, fast-food; alege lactatele degresate si bea multa apa.
Iar pentru acel procent de 25% dintre femei, nesanatos de supraponderale, care vor sa devina sanatoase si voluptoase? O dieta simpla, fara grasimi, bogata in vegetale, carne slaba, fructe si nuci, este raspunsul.
Alimente pentru cresterea puterii de concentrare: pere carnea de pui cereale integrale telina peste banane carnea rosie slaba lichide- apa, ceaiuri De evitat: alcoolul si cofeina.
Alimente pentru imbunatatirea vietii sexuale: suc de morcovi soia carnea rosie slaba usturoi seminte carne de pui, peste, lapte banane, prune, conopida cereale, vegetale, paste, cartofi De evitat: alimentele semipreparate si snack-urile, cofeina, alimentele conservate, alcoolul.
Superalimente: soia peste broccoli ceai verde
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii