A te hrani a devenit in zilele noastre o problema complicata. Pe de o parte suntem asaltati de informatii despre alimentatia rationala, sanatoasa, iar pe de alta parte la fiecare colt de strada exista tentatii: fast-food, snack-bar, pizzerii… Petrecem ore in sir discutand despre alimentele indicate si contraindicate, ne propunem sa renuntam la cafea, alcool si cartofi, dar incercam sa ne convingem ca la urma urmei, ciocolata nu este o amenintare pentru sanatate. Nu este de mirare ca tot mai multe femei sunt obsedate de propria dieta. Ce s-a intamplat cu placerea de a manca?
In ciuda bogatiei de informatii despre nutritie, mai accesibile decat oricand, in ciuda faptului ca avem la dispozitie aproape orice ne-am putea dori (ca si alimente), studiile arata ca la ora actuala, ne hranim chiar mai prost decat in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand totul era rationalizat.
Renuntam la micul dejun (un studiu recent a descoperit ca 39% dintre femei sar peste micul dejun cu regularitate), dar cateva ore mai tarziu, devoram infometate un pachet de biscuiti. Pranzul il luam in fuga si, intotdeauna, la sfarsitul zilei, cina este formata din… orice se poate incalzi la cuptorul cu microunde.
Conform statisticilor cei mai afectati de aceasta problema sunt locuitorii de la oras, care au tentatia constanta de a aplica un remediu rapid la orice problema pe baza de cafea, zahar sau alcool. Din aceasta cauza suntem predispuse la oboseala, depresii si anxietate, dureri de cap si probleme digestive.
Care sunt elementele esentiale ale unei diete achilibrate? Depinde de fiecare persoana in parte, pentru ca suntem diferiti din punct de vedere biochimic. Fiecare avem nevoie de un anumit tip de alimente.
Exista insa cateva reguli de baza, care daca sunt respectate, iti pot asigura sanatatea perfecta: cumpara si gateste intotdeauna alimente proaspete, fara conservanti; redu consumul de carne rosie, sare, grasimi saturate, cofeina, fast-food; alege lactatele degresate si bea multa apa.
Iar pentru acel procent de 25% dintre femei, nesanatos de supraponderale, care vor sa devina sanatoase si voluptoase? O dieta simpla, fara grasimi, bogata in vegetale, carne slaba, fructe si nuci, este raspunsul.
Alimente pentru cresterea puterii de concentrare: pere carnea de pui cereale integrale telina peste banane carnea rosie slaba lichide- apa, ceaiuri De evitat: alcoolul si cofeina.
Alimente pentru imbunatatirea vietii sexuale: suc de morcovi soia carnea rosie slaba usturoi seminte carne de pui, peste, lapte banane, prune, conopida cereale, vegetale, paste, cartofi De evitat: alimentele semipreparate si snack-urile, cofeina, alimentele conservate, alcoolul.
Superalimente: soia peste broccoli ceai verde
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAm folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu...
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-PotReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii