Sarbatorile de sfarsit de an bat la usa; pentru romani, ele inseamna, in primul rand, multa mancare gatita, mult timp petrecut in bucatarie ..dar si multe probleme digestive. La final de toamna si inceput de iarna ne pregatim deja de bucuria si savoarea pe care ne-o aduc toate bucatele minunate, insa nu trebuie sa neglijam cateva aspecte care ne vor proteja sanatatea.
In primul rand, nu trebuie sa uiti ca, in fiecare an, cateva mii de oameni sufera de intoxicatii alimentare grave, multe din acestea lasandu-si urmele asupra organismului care va trebui ingrijit si tratat o viata intreaga. Este esential sa practici siguranta in bucatarie, si mai ales in momentele incarcate si agitate de sarbatori. O mica eroare sau neglijenta iti poate altera nu numai mancarea din frigider, dar si bucuria de a petrece.
Riscurile sunt multe, de la mai nou faimosul bufet suedez, care isi asteapta oaspetii si o noapte intreaga, la transportul mancarii la si de la prieteni, pana la prepararea clasicului curcan umplut.
Nu e un secret faptul ca temperatura camerei creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; chiar si in timpul in care carnea refrigerata se dezgheata, sub jetul de apa, sau la temperatura camerei, o serie de bacterii isi pot face aparitia. E de preferat sa dezgheti carnea in frigider, si nu in afara acestuia, chiar daca va lua mai mult timp.
Cand gatesti, asigura-te ca temperatura este potrivita si detul de inalta pentru a ucide orice urma de bacterie. Atunci cand servesti mancarea, nu uita ca dupa aproximativ doua ore in afara frigiderului, exista sanse mari ca aceasta sa inceapa sa se altereze. In primul rand carnea: pastreaz-o la rece pana la inceputul cinei, dupa care, asigura-te ca ajunge in timp util inapoi in frigider.
Sarbatorile aduc o data cu ele o multime de prajituri, creme, dar si destule pericole. Mai ales daca folosesti oua crude, asigura-te ca provin dintr-o sursa de incredere si ca le folosesti cat sunt inca proaspete.
Cu putina grija din partea ta, intoxicatiile alimentare vor sta departe de tine si de cei dragi si va veti putea bucura de Sarbatori pana la capat!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii