Evita pericolele sosite o data cu Sarbatorile!

Sarbatorile de sfarsit de an bat la usa; pentru romani, ele inseamna, in primul rand, multa mancare gatita, mult timp petrecut in bucatarie ..dar si multe probleme digestive. La final de toamna si inceput de iarna ne pregatim deja de bucuria si savoarea pe care ne-o aduc toate bucatele minunate, insa nu trebuie sa neglijam cateva aspecte care ne vor proteja sanatatea.

In primul rand, nu trebuie sa uiti ca, in fiecare an, cateva mii de oameni sufera de intoxicatii alimentare grave, multe din acestea lasandu-si urmele asupra organismului care va trebui ingrijit si tratat o viata intreaga. Este esential sa practici siguranta in bucatarie, si mai ales in momentele incarcate si agitate de sarbatori. O mica eroare sau neglijenta iti poate altera nu numai mancarea din frigider, dar si bucuria de a petrece.

Riscurile sunt multe, de la mai nou faimosul bufet suedez, care isi asteapta oaspetii si o noapte intreaga, la transportul mancarii la si de la prieteni, pana la prepararea clasicului curcan umplut.

Nu e un secret faptul ca temperatura camerei creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; chiar si in timpul in care carnea refrigerata se dezgheata, sub jetul de apa, sau la temperatura camerei, o serie de bacterii isi pot face aparitia. E de preferat sa dezgheti carnea in frigider, si nu in afara acestuia, chiar daca va lua mai mult timp.

Cand gatesti, asigura-te ca temperatura este potrivita si detul de inalta pentru a ucide orice urma de bacterie. Atunci cand servesti mancarea, nu uita ca dupa aproximativ doua ore in afara frigiderului, exista sanse mari ca aceasta sa inceapa sa se altereze. In primul rand carnea: pastreaz-o la rece pana la inceputul cinei, dupa care, asigura-te ca ajunge in timp util inapoi in frigider.

Sarbatorile aduc o data cu ele o multime de prajituri, creme, dar si destule pericole. Mai ales daca folosesti oua crude, asigura-te ca provin dintr-o sursa de incredere si ca le folosesti cat sunt inca proaspete.

Cu putina grija din partea ta, intoxicatiile alimentare vor sta departe de tine si de cei dragi si va veti putea bucura de Sarbatori pana la capat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert mini rulada cu zmeura
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa