Evita pericolele sosite o data cu Sarbatorile!

Sarbatorile de sfarsit de an bat la usa; pentru romani, ele inseamna, in primul rand, multa mancare gatita, mult timp petrecut in bucatarie ..dar si multe probleme digestive. La final de toamna si inceput de iarna ne pregatim deja de bucuria si savoarea pe care ne-o aduc toate bucatele minunate, insa nu trebuie sa neglijam cateva aspecte care ne vor proteja sanatatea.

In primul rand, nu trebuie sa uiti ca, in fiecare an, cateva mii de oameni sufera de intoxicatii alimentare grave, multe din acestea lasandu-si urmele asupra organismului care va trebui ingrijit si tratat o viata intreaga. Este esential sa practici siguranta in bucatarie, si mai ales in momentele incarcate si agitate de sarbatori. O mica eroare sau neglijenta iti poate altera nu numai mancarea din frigider, dar si bucuria de a petrece.

Riscurile sunt multe, de la mai nou faimosul bufet suedez, care isi asteapta oaspetii si o noapte intreaga, la transportul mancarii la si de la prieteni, pana la prepararea clasicului curcan umplut.

Nu e un secret faptul ca temperatura camerei creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; chiar si in timpul in care carnea refrigerata se dezgheata, sub jetul de apa, sau la temperatura camerei, o serie de bacterii isi pot face aparitia. E de preferat sa dezgheti carnea in frigider, si nu in afara acestuia, chiar daca va lua mai mult timp.

Cand gatesti, asigura-te ca temperatura este potrivita si detul de inalta pentru a ucide orice urma de bacterie. Atunci cand servesti mancarea, nu uita ca dupa aproximativ doua ore in afara frigiderului, exista sanse mari ca aceasta sa inceapa sa se altereze. In primul rand carnea: pastreaz-o la rece pana la inceputul cinei, dupa care, asigura-te ca ajunge in timp util inapoi in frigider.

Sarbatorile aduc o data cu ele o multime de prajituri, creme, dar si destule pericole. Mai ales daca folosesti oua crude, asigura-te ca provin dintr-o sursa de incredere si ca le folosesti cat sunt inca proaspete.

Cu putina grija din partea ta, intoxicatiile alimentare vor sta departe de tine si de cei dragi si va veti putea bucura de Sarbatori pana la capat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Ciocolata de casa
Bucataras.RO

Ciocolata de casa

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

Ciocolata de casa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa