Umple jumatate din farfurie cu legume fara amidon Poti alege din urmatoarele: sfecla, broccoli, morcovi, conopida, castraveti, fasole verde, salata verde, ciuperci si ardei. Nu iti fie frica sa mananci multe legume - nu au un numar ridicat de calorii, atat timp cat nu le adaugi sos, unt sau dressing. Alege legume proaspete, congelate ( dar fara sos ) sau conserve fara sare si cu continut scazut de sodiu. Umple un sfert din farfurie cu legume bogate in amidon sau cereale Acestea contin mai multi carbohidrati decat legumele lipsite de amidon. Alege alimente precum porumbul, mazarea, cartofii albi, painea, cerealele, pastele sau orezul. Incearca sa te axezi pe cereale integrale - paine si paste din grau integral, orez brun sau salbatic. Evita cerealele rafinate, cum ar fi painea alba, orezul alb si fursecurile. Umple celalalt sfert din farfurie cu proteine O masa de seara sanatoasa ar trebui sa contina si carne in proportii mici sau macar un substitut pentru carne. Ai numeroase variante din care sa alegi: carne de vita, pui, peste, porc, ton, curcan, oua, branza sau tofu. Bucata de carne ar trebui sa aiba marimea unui pachet de carti de joc. Adauga fructe Cina ar trebui sa contina si cateva bucatele de fructe - proaspete, congelate sau chiar din conserva. Ideale ar fi fructele proaspete, dar poti opta si pentru conserve, daca acestea sunt neindulcite si beneficiaza doar de aroma propriului suc. Evita sucurile de fructe sau compoturile cu continut de zahar. Nu uita de lapte sau iaurt Incearca sa consumi la masa de seara si un pahar cu lapte sau putin iaurt. In final, nu uita ca portia trebuie sa fie moderata - degeaba respecti regulile de mai sus, daca iti umpli farfuria cu varf sau te servesti cu mai multe portii! Tu ce consumi la cina?
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAzi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)
Friganele
Comentarii