Alergiile sau intolerantele alimentare afecteaza o multime de oameni, fie ca isi dau seama sau nu. Se intampla uneori sa ai o reactie ciudata si neplacuta dupa ce ai consumat un anumit element si sa te intrebi daca ai devenit sau ai fost dintotdeauna alergic. Unul din trei oameni are cel putin o alergie alimentare sau si-a schimbat dieta din cauza ca un membru al familiei sale este alergic.
De multe ori, insa, din fericire, alergia pe care o suspectezi nu este o 'alergie adevarata' ci doar o intoleranta de moment fata de un anumit aliment; o alergie alimentara este un raspuns anormal dat ca reactie la un tip de mancare, de catre sistemul imunitar al organismului. In cazul intolerantelor, sistemul imunitar nu are niciun amestec. Este foare important, insa, ca oamenii care au alergii alimentare sa identifice alimentele cauzatoare si sa previna aceste reactii alergice- ele pot cauza efecte secundare neplacute si daunatoare organismului si in unele cazuri, rare dar reale, pot fi fatale.
Adultii sunt de obicei alergici la: scoici, homari, crabi, creveti; de asemenea alunele pot fi alergenice si pot cauza caderi de tenisune cu adevarat periculoase; nucile, pestele si ouale sunt de asemenea alimente cu potential alergic. Dintre fructe, amintim bananele si capsunile.
In cazul copiilor, alergiile au un alt fel de a se activa. Cele mai comune alergii sunt la oua, lapte si alune. Daca adultul are o alergie pe viata, copiii pot fi 'vindecati' si, in timp, pot consuma alimentul-problema fara vreo manifestare alergica. Pentru copii mai frecvente sunt alergiile la lapte sau soia decat cele la peste sau creveti.
Alimentele la care adultii si copiii reactioneaza sunt cele cu care se intalnesc cel mai des; in Japonia, de exemplu, sunt foarte comune alergiile la orez, iar in Scandinavia se intalnesc multe cazuri de alergie la cod.
• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniGustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine
Negresa cu capsuni si mentaNu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...
Cartofi, carnati si fleica la cuptorPrajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...
Cuib de viespe cu nuca si miere de albinePentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...
Bezele simple si rapideCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti...
Lasagna vegetarianaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii