Fereste-te de alergiile alimentare

Alergiile sau intolerantele alimentare afecteaza o multime de oameni, fie ca isi dau seama sau nu. Se intampla uneori sa ai o reactie ciudata si neplacuta dupa ce ai consumat un anumit element si sa te intrebi daca ai devenit sau ai fost dintotdeauna alergic. Unul din trei oameni are cel putin o alergie alimentare sau si-a schimbat dieta din cauza ca un membru al familiei sale este alergic.

De multe ori, insa, din fericire, alergia pe care o suspectezi nu este o 'alergie adevarata' ci doar o intoleranta de moment fata de un anumit aliment; o alergie alimentara este un raspuns anormal dat ca reactie la un tip de mancare, de catre sistemul imunitar al organismului. In cazul intolerantelor, sistemul imunitar nu are niciun amestec. Este foare important, insa, ca oamenii care au alergii alimentare sa identifice alimentele cauzatoare si sa previna aceste reactii alergice- ele pot cauza efecte secundare neplacute si daunatoare organismului si in unele cazuri, rare dar reale, pot fi fatale.

Adultii sunt de obicei alergici la: scoici, homari, crabi, creveti; de asemenea alunele pot fi alergenice si pot cauza caderi de tenisune cu adevarat periculoase; nucile, pestele si ouale sunt de asemenea alimente cu potential alergic. Dintre fructe, amintim bananele si capsunile.

In cazul copiilor, alergiile au un alt fel de a se activa. Cele mai comune alergii sunt la oua, lapte si alune. Daca adultul are o alergie pe viata, copiii pot fi 'vindecati' si, in timp, pot consuma alimentul-problema fara vreo manifestare alergica. Pentru copii mai frecvente sunt alergiile la lapte sau soia decat cele la peste sau creveti.

Alimentele la care adultii si copiii reactioneaza sunt cele cu care se intalnesc cel mai des; in Japonia, de exemplu, sunt foarte comune alergiile la orez, iar in Scandinavia se intalnesc multe cazuri de alergie la cod.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Lasagna vegetariana
Bucataras.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti...

Lasagna vegetariana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!