Fereste-te de alergiile alimentare

Alergiile sau intolerantele alimentare afecteaza o multime de oameni, fie ca isi dau seama sau nu. Se intampla uneori sa ai o reactie ciudata si neplacuta dupa ce ai consumat un anumit element si sa te intrebi daca ai devenit sau ai fost dintotdeauna alergic. Unul din trei oameni are cel putin o alergie alimentare sau si-a schimbat dieta din cauza ca un membru al familiei sale este alergic.

De multe ori, insa, din fericire, alergia pe care o suspectezi nu este o 'alergie adevarata' ci doar o intoleranta de moment fata de un anumit aliment; o alergie alimentara este un raspuns anormal dat ca reactie la un tip de mancare, de catre sistemul imunitar al organismului. In cazul intolerantelor, sistemul imunitar nu are niciun amestec. Este foare important, insa, ca oamenii care au alergii alimentare sa identifice alimentele cauzatoare si sa previna aceste reactii alergice- ele pot cauza efecte secundare neplacute si daunatoare organismului si in unele cazuri, rare dar reale, pot fi fatale.

Adultii sunt de obicei alergici la: scoici, homari, crabi, creveti; de asemenea alunele pot fi alergenice si pot cauza caderi de tenisune cu adevarat periculoase; nucile, pestele si ouale sunt de asemenea alimente cu potential alergic. Dintre fructe, amintim bananele si capsunile.

In cazul copiilor, alergiile au un alt fel de a se activa. Cele mai comune alergii sunt la oua, lapte si alune. Daca adultul are o alergie pe viata, copiii pot fi 'vindecati' si, in timp, pot consuma alimentul-problema fara vreo manifestare alergica. Pentru copii mai frecvente sunt alergiile la lapte sau soia decat cele la peste sau creveti.

Alimentele la care adultii si copiii reactioneaza sunt cele cu care se intalnesc cel mai des; in Japonia, de exemplu, sunt foarte comune alergiile la orez, iar in Scandinavia se intalnesc multe cazuri de alergie la cod.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta