Ai mincat azi un mar? Ai facut o alegere buna. Daca iti plac fructele si legumele, consuma-le cu incredere, pentru ca sint principala sursa de vitamine si substante nutritive a organismului. Cind ne referim la valoarea nutritiva a alimentelor, luam in calcul continutul de vitamine si minerale, fibra, beta-caroten si o componenta non-nutritiva care ajuta organismul in lupta impotriva bolilor, un grup de substante numite fitochimicale. Pentru a alege in cunostinta de cauza, Culinar.ro iti prezinta citeva dintre cele mai sanatoase fructe si legume. Fructe Pepenele: bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra, are putine calorii; Portocala: contine vitamina C si acid folic, fibra. Pentru a obtine maximul de elemente nutritive in loc de suc, este preferat sa se consume intreg fructul; Grapefruit (alb sau roz): bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra necesara pentru reducerea colesterolului, de asemenea este bogat in phytochimicale; Caisele: Sint foarte bogate in beta-carotida, potasiu si fibra; de asemenea, au vitamina C. Caisele uscate nu contin vitamina C, dar, in schimb, au mult fier. Legume Spanac: importanta sursa de beta-caroten, vitamina C, acid folic, fier, potasiu si calciu; Cartofi: bogati in potasiu, vitamina C, beta-caroten si fibra; Morcovi: continut bogat de beta � caroten si fibra; Ardei gras rosu: o sursa importanta de vitamina C, beta-caroten, si fibra. Nutritionistii recomanda consumul a cinci portii de fructe si legume pe zi. Aceasta intrucit nici un alt aliment nu contine o cantitate atit de mare de vitamina A (100% din necesarul zilnic se gaseste in 100 de grame de pepene galben), vitamina C (240% din necesarul zilnic este continut in 100 de grame de kiwi) si fibra. Fructele si legumele au un continut minim de grasimi si nu au deloc grasimi saturate, foarte periculoase pentru nivelul colesterolului din singe. Ce inseamna o portie? un fruct proaspat trei sferturi de pahar de suc natural proaspat o jumatate de ceasca de legume taiate marunt (morcovi gratinati sau rosii) un castronel cu verdeata (spanac, salata) un sfert de pahar de fructe uscate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradO prajitura (sau tortulet (cum vreti sa-i spuneti) cu ciocolata care se intrece pe ea... blat moale care nu necesita...
Prajitura Shoko-CiocoIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii