O planta cu adevarat deosebita, un mister pentru multi dintre noi,Ginkgo Biloba ne uimeste cu efectele sale benefice, dar si cu cele negative, periculoase. A supravietuit erei Jurassice si conditiilor de mediu in schimbare, pana in zilele noastre. Planta este cunoscuta de peste 150-250 milioane de ani. Cele mai importante, frunzele sale contin doua componente naturale importante: flavenoizi si terpenoizi; aceste substante ajuta functiile capilarelor si sunt constituite din antioxidanti puternici. Ginkgo si frunzele sale au fost folosite de chinezi in tratarea diferitelor afectiuni de peste 5000 de ani; ei folosesc planta in tratarea insuficientelor cerebrale deoarece ea intensifica aportul de sange catre creier. De asemenea, efectele sale pozitive se remarca si asupra sistemului circulator in ceea ce priveste vindecarea unor afectiuni ale ochilor si urechilor.
Ca planta medicinala, Ginkgo este folosita intr-o multitudine de afectiuni; de secole, chinezii au folosit-o in tratamentul astmului, congestiei pulmonare si longevitatii generale. Acestea sunt, insa, numai o serie din beneficiile plantei minune.
Germania a aprobat, de curand, utilizarea extractului de Ginkgo in tratarea pacientilor suferinzi de Alzheimer. Dar ea mai este folosita si in tratamentul problemelor de genul: anxietate, ameteala, depresie, amnezie si migrene. Stimularea circulatiei creste afluxul de sange catre creier, ceea ce transforma planta intr-un adevarat tonic cerebral; mai mult decat atat, cei care se trateaza cu Ginkgo, au un metabolism mai ridicat. Componentii sai puternic anti-oxidanti au efect inhibitor asupra radicalilor liberi care pot cauza imbatranirea prematura. Ginkgo nu da voie colesterolului sa se acumuleze in artere si intensifica acuitatea vizuala.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii