O planta cu adevarat deosebita, un mister pentru multi dintre noi,Ginkgo Biloba ne uimeste cu efectele sale benefice, dar si cu cele negative, periculoase. A supravietuit erei Jurassice si conditiilor de mediu in schimbare, pana in zilele noastre. Planta este cunoscuta de peste 150-250 milioane de ani. Cele mai importante, frunzele sale contin doua componente naturale importante: flavenoizi si terpenoizi; aceste substante ajuta functiile capilarelor si sunt constituite din antioxidanti puternici. Ginkgo si frunzele sale au fost folosite de chinezi in tratarea diferitelor afectiuni de peste 5000 de ani; ei folosesc planta in tratarea insuficientelor cerebrale deoarece ea intensifica aportul de sange catre creier. De asemenea, efectele sale pozitive se remarca si asupra sistemului circulator in ceea ce priveste vindecarea unor afectiuni ale ochilor si urechilor.
Ca planta medicinala, Ginkgo este folosita intr-o multitudine de afectiuni; de secole, chinezii au folosit-o in tratamentul astmului, congestiei pulmonare si longevitatii generale. Acestea sunt, insa, numai o serie din beneficiile plantei minune.
Germania a aprobat, de curand, utilizarea extractului de Ginkgo in tratarea pacientilor suferinzi de Alzheimer. Dar ea mai este folosita si in tratamentul problemelor de genul: anxietate, ameteala, depresie, amnezie si migrene. Stimularea circulatiei creste afluxul de sange catre creier, ceea ce transforma planta intr-un adevarat tonic cerebral; mai mult decat atat, cei care se trateaza cu Ginkgo, au un metabolism mai ridicat. Componentii sai puternic anti-oxidanti au efect inhibitor asupra radicalilor liberi care pot cauza imbatranirea prematura. Ginkgo nu da voie colesterolului sa se acumuleze in artere si intensifica acuitatea vizuala.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii