O planta cu adevarat deosebita, un mister pentru multi dintre noi,Ginkgo Biloba ne uimeste cu efectele sale benefice, dar si cu cele negative, periculoase. A supravietuit erei Jurassice si conditiilor de mediu in schimbare, pana in zilele noastre. Planta este cunoscuta de peste 150-250 milioane de ani. Cele mai importante, frunzele sale contin doua componente naturale importante: flavenoizi si terpenoizi; aceste substante ajuta functiile capilarelor si sunt constituite din antioxidanti puternici. Ginkgo si frunzele sale au fost folosite de chinezi in tratarea diferitelor afectiuni de peste 5000 de ani; ei folosesc planta in tratarea insuficientelor cerebrale deoarece ea intensifica aportul de sange catre creier. De asemenea, efectele sale pozitive se remarca si asupra sistemului circulator in ceea ce priveste vindecarea unor afectiuni ale ochilor si urechilor.
Ca planta medicinala, Ginkgo este folosita intr-o multitudine de afectiuni; de secole, chinezii au folosit-o in tratamentul astmului, congestiei pulmonare si longevitatii generale. Acestea sunt, insa, numai o serie din beneficiile plantei minune.
Germania a aprobat, de curand, utilizarea extractului de Ginkgo in tratarea pacientilor suferinzi de Alzheimer. Dar ea mai este folosita si in tratamentul problemelor de genul: anxietate, ameteala, depresie, amnezie si migrene. Stimularea circulatiei creste afluxul de sange catre creier, ceea ce transforma planta intr-un adevarat tonic cerebral; mai mult decat atat, cei care se trateaza cu Ginkgo, au un metabolism mai ridicat. Componentii sai puternic anti-oxidanti au efect inhibitor asupra radicalilor liberi care pot cauza imbatranirea prematura. Ginkgo nu da voie colesterolului sa se acumuleze in artere si intensifica acuitatea vizuala.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDin categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii