O planta cu adevarat deosebita, un mister pentru multi dintre noi,Ginkgo Biloba ne uimeste cu efectele sale benefice, dar si cu cele negative, periculoase. A supravietuit erei Jurassice si conditiilor de mediu in schimbare, pana in zilele noastre. Planta este cunoscuta de peste 150-250 milioane de ani. Cele mai importante, frunzele sale contin doua componente naturale importante: flavenoizi si terpenoizi; aceste substante ajuta functiile capilarelor si sunt constituite din antioxidanti puternici. Ginkgo si frunzele sale au fost folosite de chinezi in tratarea diferitelor afectiuni de peste 5000 de ani; ei folosesc planta in tratarea insuficientelor cerebrale deoarece ea intensifica aportul de sange catre creier. De asemenea, efectele sale pozitive se remarca si asupra sistemului circulator in ceea ce priveste vindecarea unor afectiuni ale ochilor si urechilor.
Ca planta medicinala, Ginkgo este folosita intr-o multitudine de afectiuni; de secole, chinezii au folosit-o in tratamentul astmului, congestiei pulmonare si longevitatii generale. Acestea sunt, insa, numai o serie din beneficiile plantei minune.
Germania a aprobat, de curand, utilizarea extractului de Ginkgo in tratarea pacientilor suferinzi de Alzheimer. Dar ea mai este folosita si in tratamentul problemelor de genul: anxietate, ameteala, depresie, amnezie si migrene. Stimularea circulatiei creste afluxul de sange catre creier, ceea ce transforma planta intr-un adevarat tonic cerebral; mai mult decat atat, cei care se trateaza cu Ginkgo, au un metabolism mai ridicat. Componentii sai puternic anti-oxidanti au efect inhibitor asupra radicalilor liberi care pot cauza imbatranirea prematura. Ginkgo nu da voie colesterolului sa se acumuleze in artere si intensifica acuitatea vizuala.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii