Vrei sa ai un stil de viata echilibrat? Atunci alimentatia este unul dintre punctele pe lista cu prioritati. Iata citeva idei pentru a avea o alimentatie sanatoasa.
Carnea consumata zilnic este periculoasa
Consumul zilnic de carne in cantitati mari prezinta mari riscuri pentru sanatate. Studii recente au demonstrat ca grasimile si carnea in cantitati mari sint daunatoare sanatatii omului. Organismul uman are nevoie de cantitati mici de carne si nu in fiecare zi. Cu cit mincam mai putina carne si grasimi animale, cu atit scad riscurile pentru sanatate.
Organismul are nevoie de grasimi in cantitati mici. De aceea, este bine sa se evite consumul excesiv de grasimi saturate si nesaturate.
Grasimile saturate se gasesc in primul rind in carnea de vaca, porc si oaie si in diversele produse preparate din aceste feluri de carne si din grasimea lor, cum sint cirnatii, placintele cu carne, hamburgerii etc. Excesul de grasimi saturate poate duce la boli ale arterelor coronare, la ingrasare si obezitate.
Grasimile nesaturate se gasesc in carnea de peste, pui, curcan, rata, in oua, fasole, linte, seminte de floarea soarelui si in produsele care contin aceste alimente. Aceste grasimi prezinta mai putine riscuri, dar in cantitati prea mari pot duce la ingrasare si la riscul aparitiei unor boli.
In loc de carne grasa sau slanina, se recomanda consumul de cantitati mici de carne slaba. Este bine sa maninci mai multa carne de peste, de orice fel; de asemenea, ficatul este aliment foarte bun, care contine fier; mincarurile traditionale din fasole si alte leguminoase sint hranitoare. Cind gatesti, foloseste cit mai putine grasimi animale si evita prajitul. De asemenea, evita sa pui grasimi in supe sau ciorbe. In concluzie, cu cit maninci mai putine grasimi, cu atit mai bine pentru sanatatea ta.
Amidonul este prietenul organismului
Pentru a asigura organismului energia necesara, consuma amidon, care se gaseste in cartofi, piine, paste fainoase, orez si fulgi de cereale. Aceste alimente nu ingrasa decit daca sint gatite sau servite cu grasime si contin proteine, vitamine si substante minerale. Alimentele bogate in amidon ar trebui sa constituie elementul principal al celor mai multor mese; ideal ar fi sa constituie baza oricarei mese. Daca poti, alege piine integrala deoarece contine fibre vegetale (acestea previn constipatia si tulburarile intestinale). Cartofii sint o sursa excelenta de vitamina C, mai ales gatiti in coaja, si impreuna cu alimentele bogate in fier ajuta la prevenirea anemiei. Asadar, consuma in fiecare zi cantitati mai mari de cartofi, piine, orez, paste fainoase si fulgi de cereale.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii