Graul germinat impotriva colesterolului

Graul germinat (incoltit) este superior graului negerminat, deoarece contine maximum de substante folositoare organismului (proteine, glucide, lipide, enzime, vitamine, hormoni vetageli), in proportii echilibrate. In acest complex proces biologic, are loc trecerea semintei de la viata latenta la starea activa prin care semintele isi maresc substantial valoarea nutritiva. De asemenea, substantele minerale care in samanta ca atare nu pot fi valorificate de catre organism pentru ca se afla in complex, neabsorbabile, prin germinare devin disponibile. Vitamina C nu este prezenta in semintele negerminate, dar dupa 2-3 zile de germinare graul atinge un continut de vitamina C care depaseste concentratia acesteia din multe fructe.
Nivelul vitaminelor B se mareste de vreo 2-3 ori. Semintele germinate au un efect terapeutic extraordinar in maladii gastro - intestinale, cardio-vasculare, astenii, anemii, hipocalcemii, boli de piele, afectiuni hepatice, tumori, afectiuni respiratorii, insomnii, migrene. Pentru persoanele care au probleme cu dantura, graul germinat se poate trece prin masina de tocat carne. Iata cea mai simpla metoda de preparare a graului germinat: graul (in cantitate dorita) se spala si apoi se lasa acoperit 24 de ore. Se scoate pe o farfurie, unde se mentine umed (se clateste cu apa zilnic) pana germineaza.
Durata curei: 3-6 luni, si chiar mai mult in cazul bolilor grave si al persoanelor devitaminizate. Specialisti spun ca doza zilnica este de 3-6 linguri la adulti si de 1-3 lingurite la copii, luate inainte de masa. Graul germinat are rolul de a echilibra greutatea corporala. Graul germinat are si o contraindicatie: persoanele care au un exces de hormoni estrogeni in organism. La sugari, se administreaza germeni de grau (sub forma de pulbere cumparata de la Plafar), introdusi in biberon, in amestec cu alte cereale, lapte si miere, in sucuri de fructe si chiar in mancare. Graul germinat se foloseste in salate, aperitive, mancaruri pentru felul I si II.
Graul combate colesterolul
Graul il consumam zilnic, fara sa beneficiem insa in totalitate de proprietatile lui. Pe langa obisnuinta de a manca paine integrala, uleiul de germeni de grau completeaza hrana. Acesta contine 72% acizi grasi esentiali care regleaza nivelul colesterolului si evita depunerea lui pe peretii vaselor de sange. O varianta mai ieftina este sa va preparati dumneavoastra germenii de grau. Aveti nevoie doar de boabe din ultima recolta. Le puneti intr-un vas unde vom turna apa calda cat sa le acopere si se lasa timp de 12 ore cu un capac deasupra. Apoi se scurge si se lasa timp de alte 12 ore fara apa. Se repeta operatia pana cand veti observa embrionul crescut de aproximativ 5-6 mm (sa fie vizibil). Aveti grija sa clatiti bine cand schimbati apa ca sa inlaturati bacilii fermentatiei care dau un gust neplacut. Daca la sfarsit boabele sunt acre, reteta inseamna ca nu a reusit si e bine sa renuntati la ele. Graul incoltit e mai gustos daca il indulciti cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Pui cu sparanghel si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
2
Salate reci

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry

O salata delicioasa de vara.

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Nectar de caise
4
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
5
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Cocos in vin (Coq au vin)
Bucataras.RO

Cocos in vin (Coq au vin)

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

Cocos in vin (Coq au vin)
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Pui cu  usturoi si lamaie
ReteteCulinare.RO

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia