Graul incoltit - aliment minune

Graul incoltit este graul care trece dintr-o stare latenta in stare activa, un proces care determina o multime de transformari de structura si biochimice. La momentul de incoltire graul contine maximul de substante folositoare pentru organismul uman: fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, K, D, PP, aminoacizi si alti fermenti. Graul incoltit este recomandat in tratamentul intarzierilor de crestere la copii, in toate starile de demineralizare, imbatranire prematura, astenie fizica si intelectuala, epuizare, oboseala, probleme de crestere, tuberculoza, tulburari de menopauza, sarcina, alaptare. La fel e de mare folos la durerile de cap si de dinti, bronsite, tromboflebite, eczeme, boli de ochi, boli ginecologice, boli de rinichi, arterite, boli intestinale si unele tumori. Multi din cei care au folosit in alimentatie graul incoltit in combinatie cu miere sau fructe au confirmat efectele benefice ale acestuia: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase, marirea vitalitatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci