Exista mai multe varietati de pomelo, in functie de culoare si de pulpa. Este adesea considerat o varietate de grepfrut, in fapt diversele varietati de grepfrut fiind hibrizi dintre pomelo si diferite soiuri de portocal. Este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), cantareste aproximativ 1 Kg, de culoare galben verzuie, cu coaja groasa de 1,5-2 cm. Pulpa este galbuie, putin amara la gust. Planta arata ca un mic copacel, cu frunze lucioase, care poate atinge inaltimea de 7 metri (in conditiile in care are spatiu destul si conditii climaterice potrivite).
Are calitati nutritionale deosebite, continand 44.0 calorii si, in egala masura, proteine, carbohidrati, calciu, fier, betacaroten, vitaminele B1, B2, si vitamina C. Acest fruct se culege o data la 4 ani. O jumatate de fruct continand 2/3 din ratia zilnica de vitamina C recomandata.
Este util in prevenirea si tratamentul diverselor boli prin efectul sau antioxidant.
Prin continutul sau bogat in vitamina C pomelo se recomanda in boli inflamatorii, in stari de stres, la fumatori, iarna pentru profilaxia racelilor. In cancer se recomanda consumul zilnic al unui fruct intreg sau sucul de la acesta.
Acidul folic este una din vitaminele importante in diviziunea si multiplicarea celulara din primele luni de sarcina, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide.
Datorita vitaminelor pe care le contine, pomelo intensifica circulatia sangelui. Produsul contine multe proteine, vitamina C, acizi organici, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu si alte substante necesare pentru corpul uman, incomparabil mai bogate decat in alte fructe. In afara de imbogatirea nutritiei, pomelo are efecte benefice si pentru intarirea stomacului si splinei, cresterea poftei de mancare, tratarea indigestiei si accelerarea cicatrizarii ranilor. In concluzie, sucul de pomelo creste rezistenta organismului, fiind de mare ajutor pentru intarirea sanatatii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii