Exista mai multe varietati de pomelo, in functie de culoare si de pulpa. Este adesea considerat o varietate de grepfrut, in fapt diversele varietati de grepfrut fiind hibrizi dintre pomelo si diferite soiuri de portocal. Este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), cantareste aproximativ 1 Kg, de culoare galben verzuie, cu coaja groasa de 1,5-2 cm. Pulpa este galbuie, putin amara la gust. Planta arata ca un mic copacel, cu frunze lucioase, care poate atinge inaltimea de 7 metri (in conditiile in care are spatiu destul si conditii climaterice potrivite).
Are calitati nutritionale deosebite, continand 44.0 calorii si, in egala masura, proteine, carbohidrati, calciu, fier, betacaroten, vitaminele B1, B2, si vitamina C. Acest fruct se culege o data la 4 ani. O jumatate de fruct continand 2/3 din ratia zilnica de vitamina C recomandata.
Este util in prevenirea si tratamentul diverselor boli prin efectul sau antioxidant.
Prin continutul sau bogat in vitamina C pomelo se recomanda in boli inflamatorii, in stari de stres, la fumatori, iarna pentru profilaxia racelilor. In cancer se recomanda consumul zilnic al unui fruct intreg sau sucul de la acesta.
Acidul folic este una din vitaminele importante in diviziunea si multiplicarea celulara din primele luni de sarcina, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide.
Datorita vitaminelor pe care le contine, pomelo intensifica circulatia sangelui. Produsul contine multe proteine, vitamina C, acizi organici, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu si alte substante necesare pentru corpul uman, incomparabil mai bogate decat in alte fructe. In afara de imbogatirea nutritiei, pomelo are efecte benefice si pentru intarirea stomacului si splinei, cresterea poftei de mancare, tratarea indigestiei si accelerarea cicatrizarii ranilor. In concluzie, sucul de pomelo creste rezistenta organismului, fiind de mare ajutor pentru intarirea sanatatii.
Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiAlaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta videoPentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....
Gulas ungurescUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii