Exista mai multe varietati de pomelo, in functie de culoare si de pulpa. Este adesea considerat o varietate de grepfrut, in fapt diversele varietati de grepfrut fiind hibrizi dintre pomelo si diferite soiuri de portocal. Este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), cantareste aproximativ 1 Kg, de culoare galben verzuie, cu coaja groasa de 1,5-2 cm. Pulpa este galbuie, putin amara la gust. Planta arata ca un mic copacel, cu frunze lucioase, care poate atinge inaltimea de 7 metri (in conditiile in care are spatiu destul si conditii climaterice potrivite).
Are calitati nutritionale deosebite, continand 44.0 calorii si, in egala masura, proteine, carbohidrati, calciu, fier, betacaroten, vitaminele B1, B2, si vitamina C. Acest fruct se culege o data la 4 ani. O jumatate de fruct continand 2/3 din ratia zilnica de vitamina C recomandata.
Este util in prevenirea si tratamentul diverselor boli prin efectul sau antioxidant.
Prin continutul sau bogat in vitamina C pomelo se recomanda in boli inflamatorii, in stari de stres, la fumatori, iarna pentru profilaxia racelilor. In cancer se recomanda consumul zilnic al unui fruct intreg sau sucul de la acesta.
Acidul folic este una din vitaminele importante in diviziunea si multiplicarea celulara din primele luni de sarcina, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide.
Datorita vitaminelor pe care le contine, pomelo intensifica circulatia sangelui. Produsul contine multe proteine, vitamina C, acizi organici, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu si alte substante necesare pentru corpul uman, incomparabil mai bogate decat in alte fructe. In afara de imbogatirea nutritiei, pomelo are efecte benefice si pentru intarirea stomacului si splinei, cresterea poftei de mancare, tratarea indigestiei si accelerarea cicatrizarii ranilor. In concluzie, sucul de pomelo creste rezistenta organismului, fiind de mare ajutor pentru intarirea sanatatii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii