Idei pentru meniuri vegetariene

Idei pentru meniuri vegetariene

Ciupercile – sursa de proteine pentru meniurile vegetariene! Majoritatea oamenilor sunt sceptici in ceea ce priveste meniurile pe baza de vegetale deoarece considera carnea ca singura sursa de proteine. Nu cunosc insa faptul ca fasolea si ciupercile sunt adevarate izvoare naturale de proteine si in combinatie cu alte legume precum ardeiul gras, morcovul si ceapa au un gust deosebit si o aroma unica. Daca adaugam putin ulei de masline si un cubulet de unt vom fi cu adevarat vrajiti de gustul mancarii de ciuperci. De asemenea ciupercile pot fi lasate intregi si umplute cu o compozitie care include unt, patrunjel verde si marar se pot gati la cuptor sau la abur pentru pastrarea proprietatilor nutritive 100%. Indicat este sa le punem pe gratarul cu jar din lemne deoarece aroma este deosebita si ofera un rasfat papilelor noastre gustative.

Salatele exotice cu rucola – delicatese culinare! Pentru persoanele care vor sa incerce gustul unei salate speciale recomand combinatia excelenta dintre salata verde si rucola, ananas, banane, capsuni si branza frantuzeasca cu mucegai. Putem adauga la final si putin ulei de masline sau continutul compotului de ananas. Toate aceste ingrediente le puteti gasi in supermarket, prin urmare sunt la indemana tuturor.   Urzicile – sursa de minerale! Organismul are nevoie de fier, potasiu, zinc, minerale pe care le putem extrage pe cale naturala din urzici. Este ideal sa profitam de primavara generoasa care ne ofera urzici proaspete si sanatoase.Piureul de urzici este simplu de preparat, nu ne rapeste mult timp si ne asigura necesarul de fier pentru o circulatie buna si pentru calitatea sangelui. Este bine sa nu recurgem imediat la vitaminele si la mineralele pe care le gasim in farmacii sub forma de capsule ci sa includem in meniul nostru produsele naturale. Usturoiul – antibioticul natural!

Includerea usturoiului in alimentatia noastra si consumul regulat de ceapa nu numai ca ne intareste imunitatea si ne face rezistenti in fata racelii si gripei, insa actioneaza atat extern dar si intern ca un adevarat antibiotic. Remediu natural pentru ulciorii si oxiurii intestinali, usturoiul devine aliatul copiilor care se confrunta cu astfel de probleme. Includerea usturoiului in alimentatia copiilor va avea efecte imediate si acest leac nu va da gres niciodata.

Meniurile vegetariene ne asigura complexul de vitamine de care are nevoie organismul nostru si ne ajuta in lupta cu agentii naturali nocivi cladind un zid de aparare in jurul organismului si facand front comun cu anticorpii nostri. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola