Ciupercile – sursa de proteine pentru meniurile vegetariene! Majoritatea oamenilor sunt sceptici in ceea ce priveste meniurile pe baza de vegetale deoarece considera carnea ca singura sursa de proteine. Nu cunosc insa faptul ca fasolea si ciupercile sunt adevarate izvoare naturale de proteine si in combinatie cu alte legume precum ardeiul gras, morcovul si ceapa au un gust deosebit si o aroma unica. Daca adaugam putin ulei de masline si un cubulet de unt vom fi cu adevarat vrajiti de gustul mancarii de ciuperci. De asemenea ciupercile pot fi lasate intregi si umplute cu o compozitie care include unt, patrunjel verde si marar se pot gati la cuptor sau la abur pentru pastrarea proprietatilor nutritive 100%. Indicat este sa le punem pe gratarul cu jar din lemne deoarece aroma este deosebita si ofera un rasfat papilelor noastre gustative.
Salatele exotice cu rucola – delicatese culinare! Pentru persoanele care vor sa incerce gustul unei salate speciale recomand combinatia excelenta dintre salata verde si rucola, ananas, banane, capsuni si branza frantuzeasca cu mucegai. Putem adauga la final si putin ulei de masline sau continutul compotului de ananas. Toate aceste ingrediente le puteti gasi in supermarket, prin urmare sunt la indemana tuturor. Urzicile – sursa de minerale! Organismul are nevoie de fier, potasiu, zinc, minerale pe care le putem extrage pe cale naturala din urzici. Este ideal sa profitam de primavara generoasa care ne ofera urzici proaspete si sanatoase.Piureul de urzici este simplu de preparat, nu ne rapeste mult timp si ne asigura necesarul de fier pentru o circulatie buna si pentru calitatea sangelui. Este bine sa nu recurgem imediat la vitaminele si la mineralele pe care le gasim in farmacii sub forma de capsule ci sa includem in meniul nostru produsele naturale. Usturoiul – antibioticul natural!
Includerea usturoiului in alimentatia noastra si consumul regulat de ceapa nu numai ca ne intareste imunitatea si ne face rezistenti in fata racelii si gripei, insa actioneaza atat extern dar si intern ca un adevarat antibiotic. Remediu natural pentru ulciorii si oxiurii intestinali, usturoiul devine aliatul copiilor care se confrunta cu astfel de probleme. Includerea usturoiului in alimentatia copiilor va avea efecte imediate si acest leac nu va da gres niciodata.
Meniurile vegetariene ne asigura complexul de vitamine de care are nevoie organismul nostru si ne ajuta in lupta cu agentii naturali nocivi cladind un zid de aparare in jurul organismului si facand front comun cu anticorpii nostri. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaPentru mine pastele sunt deliciul bucatariei italiene. Le ador pur si simplu si de fiecare data cand doresc o masa rapida si...
Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantanaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii