Toata aceasta nebunie de gusturi si culori a inceput in ... secolul 1 i.Hr. - De atunci se pastreaza primele izvoare ale unui sandwich, facut de rabinul Hilel, din nuci tocate, mere, condimente, presate intre bucati de paine. 1762 - Apare sandvisul modern - sandwich - la Londra. Cel care a "inventat" acest preparat, fara a intentiona acest lucru, este John Montague, conte de Sandwich. El a cerut ca painea cu branza si carne sa ii fie aduse la masa unde juca jocuri de societate. El a pus ingredientele intre feliile de paine, pe care le tinea intr-o mana, in timp ce in cealalta avea cartile de joc. Ceilalti jucatori au cerut "la fel ca Sandwich". 1827 - Sandvisul ajunge in Statele Unite, prin intermediul unei carti de bucate editata in Anglia de Elizabeth Leslie. Printre principalele preparate figura sandvisul cu sunca. 1900 - Brutariile au inceput sa fabrice felii de paine moi, pentru vanzarea la bucata, care au avut un mare succesc in prepararea sandvisurilor. Pana in 1920, majoritatea copiilor aveau obiceiul sa isi ia la scoala sandvisuri, pastrate in cutii metalice, cel mai adesea umplute cu oua si sunca. 1921 - In SUA se deschide White Castle, primul lant de restaurante specializate in hamurgeri. 1930 - Wonder Bread, cum era numita painea feliata a cucerit lumea intreaga, fiind preferata pentru prepararea sandvisurilor. O data cu aparitia acestui produs pe piata a aparut si una dintre cele mai cunoscute fraze din America: "este cel mai bun lucru de cand a aparut painea feliata". 1941 - Soldatii americani consumau in al doilea razboi mondial sandvisuri cu unt de arahide si jeleu, acesta fiind unul dintre cele mai populare din America, numit "PB&J. 1950 - Elvis debuteaza in lumea muzicala, lansand nu doar hituri de succes ci si un sandwich: cu unt de arahide si banane. 2002 - Armata SUA a preparat sandvisul care rezista trei ani fara a fi tinut la frigider, avand la baza conservanti chimici si un ambalaj special. Combinatii de lux, combinatii indraznete pntru un sandwich: sparanghel, ciuperci marinate, branza cheddar, mustar Dijon creveti, unt, felii de rosii, paine prajita la gratar vita la gratar, ardei rosii si verzi la gratar, ceapa, creveti ardei rosu la gratar, ciuperci la gratar, ceapa, dovlecei, branza de capra, sos de rosii cotlete de vita tocate marunt, ceapa caramelizata, ciuperci piept de pui, branza picanta, avocado, pasta de fasole, smantana, salsa, salata piept de pui, frunze de dafin, lamaie, mere, telina, capere, maioneza cu lamaie pui, avocado, unt, salata, rosie branza, ridiche rosie, branza, rosie sunca, branza, smantana, mustar Nu uita: secretul unui bun sandvis este painea, care trebuie sa fie de calitate si pe care, inainte de preparare, poti sa o tiii cateva secunde in toaster.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii