La lumina luminarilor

Aranjeaza rapid in casa si fii atent la toate detaliile. Trebuie sa arate perfect. Acum, mai ai citeva aspecte de pus la punct: atmosfera, miros incintator, meniu deosebit. Aceasta seara inseamna mincare buna si atmosera de calitate.


Atmosfera

In primul rind, luminari. Poate multi gasesc ca lumina fluorescenta a fast-foodului este suficienta pentru a cuceri partenerul, dar cu siguranta sufletul va vibra mai repede, mai puternic daca este incalzit de lumina calda a luminarii.

Alege luminari inalte, montate pe suport, astfel incit si tu si partenerul sa fiti luminati de deasupra. Luminarile mici nu lumineaza uniform fata, reflectindu-se straniu in ochi.

Decoreaza masa cu flori, dar plaseaza-le discret, pentru a lasa spatiu intre voi, sa va vedeti. Pune-le insa la vedere, astfel incit sa va puteti bucura amindoi de frumusetea lor. Trandafirii sint florile romantismului; rosu inseamna dragoste, alb inseamna prietenie.

Mirosul

Cind partenerul intra in camera, trebuie sa fie surprins placut de mirosul care vine din bucatarie, dar dupa masa poate ai vrea sa schimbi tonul. Cele mai cautate arome pentru momentele romantice sint vanilia, lavanda, iasomia, mandarinul si trandafirul. Acestea contribuie la cresterea circulatiei singelui, facind partenerul mai incitat�

Gateste�

Nu trebuie sa pregatesti cele mai extravagante preparate, dar e timpul pentru ceva deosebit. Meniul ar trebui sa cuprinda bauturi, aperitive, salate, mincaruri, desert.

Bauturi: pentru aceasta serviti vin, sampanie, bauturi de fructe. Dar tine minte: bauturile trebuie servite in cantitati moderate. Un iubit beat nu este prea placut� mai ales intr-o seara romantica.

Aperitivul poti sa il pregatesti cu o zi inainte, pentru a economisi timp.
Ingrediente: un ardei gras rosu, taiat marunt, jumatate de catel de usturoi, tocat marunt, doua lingurite de ulei (de masline), jumatate de ceasca de brinza, piper Intr-o tigaie mare, incinge uleiul, la foc mare. Cind acesta e fierbinte, da focul la mediu si adauga usturoiul. Amesteca bine cu o lingura de lemn. Dupa un minut pune ardeiul gras. Brinza trebuie sa fie grasa si moale. Se sfarima foarte bine si se pune ardeiul, amestecindu-se cu mixerul. Se adauga piper dupa gust. Se serveste rece, de la frigider, cu piine prajita.

Salata si sosul special, de asemenea pot fi pregatite cu o seara inainte si se pastreaza la rece.
Ingrediente: o mina de frunze de spanac verde, 2 lingurite de ulei, 7 � 10 ciuperci de marime medie, 4 lingurite de susan prajit, rosii; pentru sos: o lingurita de zahar, 2 lingurite de otet, o lingurita de suc de lamiie, o lingurita de ulei de masline Se taie spanacul si se lasa sa se usuce. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Cind s-a incins, se adauga ciupercile si semintele de susan. Cind ciupercile s-au inmuiat, se ia vasul de pe foc. Se spala rosiile si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, peste spanac si peste ciuperci, care trebuie sa fie reci. Separat, se amesteca ingredientele pentru sos, care se pastreaza la rece pina in momentul servirii.

Pregatirea specialitatii pe care o servesti ca fel principal poti sa o incepi cu o seara inainte, taind ingredientele, dupa care le tii la frigider. A doua zi trebuie sa le scoti din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Ingrediente: 200 de grame de spaghete, 2 lingurite ulei de masline, jumatate de ceapa, de marime medie, taiata, un sfert de ceasca de miez de seminte, un sfert de ceasca de capere, jumatate de ceasca seminte de anason (sau chimion; se poate folosi si coriandru), un sfert de cana de ardei gras taiat marunt, citiva creveti semipreparati, 2 lingurite de patrunjel tocat
Se pune un vas cu apa usor sarata la fiert. Se adauga pastele si se fierb la foc mediu. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, semintele si se lasa pina amestecul devine auriu. Se adauga caperele, anasonul si ardeiul gras. Se amesteca si se lasa la foc mediu, citeva minute, dupa care se adauga crevetii pina se inmoaie. Se ia vasul de pe foc. Pastele, care ar trebui sa fi fiert deja, se scurg si se combina cu amestecul din tigaie. In fiecare farfurie se presara patrunjel.

Desertul trebuie pregatit in ziua respectiva.
Ingrediente: capsuni sau cirese congelate, o cutie de Nutella
Se dezgheata fructele. Se asaza pe un platou, punindu-se in mijloc crema de ciocolata, care trebuie sa fie moale (se poate inmuia la cuptorul cu microunde). Cind servesti desertul, nu uita de servetele!
Daca tu si partenerul nu sinteti suficient de apropiati incit sa serviti cu mina, poti pune pe masa lingurite sau scobitori.

La sfirsitul mesei, nu iti expedia partenerul acasa! O cina romantica inseamna mai mult de atit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa alergati spre un pat acoperit cu petale de trandafiri. Un film romantic este potrivit dupa masa. Ar mai putea urma o baie cu spumant sau un masaj cu ulei aromat. Dar aici nu mai e treaba Culinar.ro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Muffins cu lime si ciocolata alba
1
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Tiramisu la pahar
3
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Prajitura pufoasa cu branza
4
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu glazura de zmeura
5
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Parteneri
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta