La lumina luminarilor

Aranjeaza rapid in casa si fii atent la toate detaliile. Trebuie sa arate perfect. Acum, mai ai citeva aspecte de pus la punct: atmosfera, miros incintator, meniu deosebit. Aceasta seara inseamna mincare buna si atmosera de calitate.


Atmosfera

In primul rind, luminari. Poate multi gasesc ca lumina fluorescenta a fast-foodului este suficienta pentru a cuceri partenerul, dar cu siguranta sufletul va vibra mai repede, mai puternic daca este incalzit de lumina calda a luminarii.

Alege luminari inalte, montate pe suport, astfel incit si tu si partenerul sa fiti luminati de deasupra. Luminarile mici nu lumineaza uniform fata, reflectindu-se straniu in ochi.

Decoreaza masa cu flori, dar plaseaza-le discret, pentru a lasa spatiu intre voi, sa va vedeti. Pune-le insa la vedere, astfel incit sa va puteti bucura amindoi de frumusetea lor. Trandafirii sint florile romantismului; rosu inseamna dragoste, alb inseamna prietenie.

Mirosul

Cind partenerul intra in camera, trebuie sa fie surprins placut de mirosul care vine din bucatarie, dar dupa masa poate ai vrea sa schimbi tonul. Cele mai cautate arome pentru momentele romantice sint vanilia, lavanda, iasomia, mandarinul si trandafirul. Acestea contribuie la cresterea circulatiei singelui, facind partenerul mai incitat�

Gateste�

Nu trebuie sa pregatesti cele mai extravagante preparate, dar e timpul pentru ceva deosebit. Meniul ar trebui sa cuprinda bauturi, aperitive, salate, mincaruri, desert.

Bauturi: pentru aceasta serviti vin, sampanie, bauturi de fructe. Dar tine minte: bauturile trebuie servite in cantitati moderate. Un iubit beat nu este prea placut� mai ales intr-o seara romantica.

Aperitivul poti sa il pregatesti cu o zi inainte, pentru a economisi timp.
Ingrediente: un ardei gras rosu, taiat marunt, jumatate de catel de usturoi, tocat marunt, doua lingurite de ulei (de masline), jumatate de ceasca de brinza, piper Intr-o tigaie mare, incinge uleiul, la foc mare. Cind acesta e fierbinte, da focul la mediu si adauga usturoiul. Amesteca bine cu o lingura de lemn. Dupa un minut pune ardeiul gras. Brinza trebuie sa fie grasa si moale. Se sfarima foarte bine si se pune ardeiul, amestecindu-se cu mixerul. Se adauga piper dupa gust. Se serveste rece, de la frigider, cu piine prajita.

Salata si sosul special, de asemenea pot fi pregatite cu o seara inainte si se pastreaza la rece.
Ingrediente: o mina de frunze de spanac verde, 2 lingurite de ulei, 7 � 10 ciuperci de marime medie, 4 lingurite de susan prajit, rosii; pentru sos: o lingurita de zahar, 2 lingurite de otet, o lingurita de suc de lamiie, o lingurita de ulei de masline Se taie spanacul si se lasa sa se usuce. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Cind s-a incins, se adauga ciupercile si semintele de susan. Cind ciupercile s-au inmuiat, se ia vasul de pe foc. Se spala rosiile si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, peste spanac si peste ciuperci, care trebuie sa fie reci. Separat, se amesteca ingredientele pentru sos, care se pastreaza la rece pina in momentul servirii.

Pregatirea specialitatii pe care o servesti ca fel principal poti sa o incepi cu o seara inainte, taind ingredientele, dupa care le tii la frigider. A doua zi trebuie sa le scoti din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Ingrediente: 200 de grame de spaghete, 2 lingurite ulei de masline, jumatate de ceapa, de marime medie, taiata, un sfert de ceasca de miez de seminte, un sfert de ceasca de capere, jumatate de ceasca seminte de anason (sau chimion; se poate folosi si coriandru), un sfert de cana de ardei gras taiat marunt, citiva creveti semipreparati, 2 lingurite de patrunjel tocat
Se pune un vas cu apa usor sarata la fiert. Se adauga pastele si se fierb la foc mediu. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, semintele si se lasa pina amestecul devine auriu. Se adauga caperele, anasonul si ardeiul gras. Se amesteca si se lasa la foc mediu, citeva minute, dupa care se adauga crevetii pina se inmoaie. Se ia vasul de pe foc. Pastele, care ar trebui sa fi fiert deja, se scurg si se combina cu amestecul din tigaie. In fiecare farfurie se presara patrunjel.

Desertul trebuie pregatit in ziua respectiva.
Ingrediente: capsuni sau cirese congelate, o cutie de Nutella
Se dezgheata fructele. Se asaza pe un platou, punindu-se in mijloc crema de ciocolata, care trebuie sa fie moale (se poate inmuia la cuptorul cu microunde). Cind servesti desertul, nu uita de servetele!
Daca tu si partenerul nu sinteti suficient de apropiati incit sa serviti cu mina, poti pune pe masa lingurite sau scobitori.

La sfirsitul mesei, nu iti expedia partenerul acasa! O cina romantica inseamna mai mult de atit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa alergati spre un pat acoperit cu petale de trandafiri. Un film romantic este potrivit dupa masa. Ar mai putea urma o baie cu spumant sau un masaj cu ulei aromat. Dar aici nu mai e treaba Culinar.ro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert mini rulada cu zmeura
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa