Lactatele – delicioasa sursa de Calciu si de Vitamina D

Lactatele – delicioasa sursa de Calciu si de Vitamina D

Ca si cantitate este recomandat sa consumam 3 portii de lactate in fiecare zi, deoarece au urmatoarele beneficii : Lactatele reprezinta cea mai bogata sursa de Calciu si de vitamina D Avem nevoie zilnic de 1000mg de calciu: un pahar de lapte contine 300mg de calciu, o cutie de iaurt 400mg, iar parmezanul aproape 400mg la o portie. Sunt alimente complete si complexe, cu un inalt indice nutritional Consumul de lactate cu fermenti vii (iaurt, kefir, lapte batut) ajuta la mentinerea si refacerea florei intestinale sanatoase, stimuland cresterea imunitatii organismuluiLactatele partial degresate (laptele, iaurtul si branzeturile fermentate) sunt ideale pentru diete: contin glucide lente, iar calciul face ca o parte din grasime sa nu fie absorbita din intestin in sange. O alta veste buna pentru cei aflati la dieta.: o portie de lactate are doar 100 kcal. Putem sa inlocuim cu succes dulciurile cu o portie de branzeturi si si fructe sau legume. 100 de kcalorii sunt echivalentul a un pahar cu lapte (200ml) sau cu iaurt, degresate partial, 100 g de branza proaspata de vaci, 50g de urda (ricotta, telemea, mozarella, cas) sau 30g de cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu sos
2
Jumari

Jumari cu sos

Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...

Jumari cu sos
Compot de pere
3
Compoturi

Compot de pere

Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...

Compot de pere
Sos ostropel
4
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Australian tea
5
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Parteneri
Desert New York cheesecake
Bucataras.RO

Desert New York cheesecake

"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....

Desert New York cheesecake
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii