Legume si fructe proaspete pentru la iarna

Dar, stii sa le prepari astfel incat sa nu fie doar aspectuase, ci si sanatoase, iar toate vitaminele din fructe si legume sa se pastreze timp indelungat?

Videaza si congeleaza

Daca retete de muraturi si gemuri stim cu totii, sfatul nostru ar fi ca legumele sa fie pastrate proaspete in congelator, "imbracate" in pungi vidate. Poti sa cumperi ardei si vinete, sa le coci si sa le amabalezi frumos, in pungi mici, suficiente pentru o portie.

Alte legume pe care le poti pastra "au naturel" la congelator sunt: dovlecei, morcovi, fasole verde, mazare, telina, conopida, broccoli si zarzavaturi ca patrunjel, marar, leustean, stevie, spanac. Daca iti doresti un bulion excelent pentru iarna, cumperi de acum rosii proaspete si frumoase si faci acasa un sos minunat. Poti incerca retete diverse - doar rosii conservate, rosii si ardei iuti, rosii si usturoi sau rosii, patrunjel, morcov si ardei, pentru ciorbe. Poti sa-ti organizezi congelatorul, astfel incat sa incapa cat mai multe pungute cu legume. Faci mixuri pentru mancare, exact cum se gasesc la supermarketuri si nu uita ca legumele congelate isi pastreaza intacte toate vitaminele! Uite cateva exemple de astfel de amestecuri: mazare si morcov; conopida, pastai si morcov; purumb, mazare si gogosar sau ardei; broccoli, conopida, morcov si mazare, etc. Trebuie doar imaginatie sa ai.

Pe langa sosul de rosii, zacusca, dulceturile si nelipsitele muraturi, poti face diverse ghiveciuri din legume, insa pentru acestea se folosesc conservanti si ulei, plus ca sunt fierte, iar astfel proprietatile verdeturilor scad considerabil.

Cum pietele sunt pline de cele mai frumoase si proaspete legume, acum este timpul sa cumperi si sa-ti organizezi "camara". Culinar.ro iti ureaza spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Rulouri cu crema de branza si crema de pate
Bucataras.RO

Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Este o gustare atat de buna, poate fi facuta in fel si chip, potrivita atat pentru mese festive dar si de luat la pachet....

Rulouri cu crema de branza si crema de pate
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori