Iarna, in special in lunile decembrie si ianuarie, e presarata cu mari sarbatori, iar cum bine stim orice sarbatoare mare insemna si un ospat pe cinste. Incepem de Sfantul Andrei, 1 Decembrie, Sfantul Nicolae, Craciun si pana de Sfantul Ion ritmul e acelasi: colaci, sarmale, ciolan, fripturi si multe prajituri.
Infranarea la care ne indemna religia crestina in zilele de post nu are doar o componenta spirituala ci are si un impact direct asupra sanatatii, asa ca macar o data sau de doua ori pe saptamana nu e rau sa luam in seama indemnul de a ne abtine de la produsele de origine animala
Pentru ca sa nu cadem victime ale iernii si ale sarbatorilor de iarna urmeaza cateva dintre sfaturile de mai jos si cu siguranta indigestia si kilogramele nu vor fi intre problemele tale in lunile ce urmeaza:
mananca carne de cel mult doua ori pe saptmana mananca carne de peste cel putin o data pe saptamana consuma cat mai multe citrice profita de fructele si legumele pe care le gasesti iarna: sfecla rosie, nuci, varza rosie, mere, dovleac, morcovi si telina consuma salate fara maioneza, foloseste in loc ulei de masline extravirgin consuma un pahar de vin rosu in fiecare seara consuma ceaiuri de plante: acestea ajuta la digestie si iti dau energie fa cate o plimbare de minim o jumatate de ora in fiecare zi, chiar daca e foarte frig afara consuma cereale si germeni de grau sau de ridichi consuma varza murata cruda
Urmeaza aceste sfaturi si cu siguranta lunile de iarna nu vor fi atat de grele pentru organismul tau. Chiar de ar fi sa consumi o portie mai mare de sarmale de Craciun vei face mai bine fata unei astfel de provocari.
Completeaza si tu aceasta lista cu sfaturi care stii ca te mentin in forma in lunile de iarna.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii