Iarna, in special in lunile decembrie si ianuarie, e presarata cu mari sarbatori, iar cum bine stim orice sarbatoare mare insemna si un ospat pe cinste. Incepem de Sfantul Andrei, 1 Decembrie, Sfantul Nicolae, Craciun si pana de Sfantul Ion ritmul e acelasi: colaci, sarmale, ciolan, fripturi si multe prajituri.
Infranarea la care ne indemna religia crestina in zilele de post nu are doar o componenta spirituala ci are si un impact direct asupra sanatatii, asa ca macar o data sau de doua ori pe saptamana nu e rau sa luam in seama indemnul de a ne abtine de la produsele de origine animala
Pentru ca sa nu cadem victime ale iernii si ale sarbatorilor de iarna urmeaza cateva dintre sfaturile de mai jos si cu siguranta indigestia si kilogramele nu vor fi intre problemele tale in lunile ce urmeaza:
mananca carne de cel mult doua ori pe saptmana mananca carne de peste cel putin o data pe saptamana consuma cat mai multe citrice profita de fructele si legumele pe care le gasesti iarna: sfecla rosie, nuci, varza rosie, mere, dovleac, morcovi si telina consuma salate fara maioneza, foloseste in loc ulei de masline extravirgin consuma un pahar de vin rosu in fiecare seara consuma ceaiuri de plante: acestea ajuta la digestie si iti dau energie fa cate o plimbare de minim o jumatate de ora in fiecare zi, chiar daca e foarte frig afara consuma cereale si germeni de grau sau de ridichi consuma varza murata cruda
Urmeaza aceste sfaturi si cu siguranta lunile de iarna nu vor fi atat de grele pentru organismul tau. Chiar de ar fi sa consumi o portie mai mare de sarmale de Craciun vei face mai bine fata unei astfel de provocari.
Completeaza si tu aceasta lista cu sfaturi care stii ca te mentin in forma in lunile de iarna.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSurse: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;...
Prajitura BoemaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii