Mandarinele fac parte din familia citricelor si sunt folosite in alimentatie pentru parfumul lor si gustul dulce, ceea ce la face ideale pentru prajituri si torturi. In afara de gust, te poti baza pe mandarine si in ceea ce priveste protejarea organismului de diverse probleme de sanatate: Reduc riscul de a dezvolta cancer la ficat Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Kyoto au descoperit ca persoanele ce sufera de hepatita cronica virala pot reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat prin consumul frecvent de suc de mandarine. Intr-un studiu ce s-a intins pe durata unui an, 30 de participanti bolnavi de hepatita virala au consumat zilnic o bautura ce continea suc de mandarine. Niciunul dintre ei nu a prezentat semne de cancer la ficat. Alti 45 de pacienti nu au baut zilnic suc de mandarine, iar 8,9 % din acestia au dezvoltat cancer. Sunt surse importante de vitamina C Mandarinele iti pot oferi pana la 80 % din necesarul zilnic de vitamina C, element extrem de important in lupta impotriva radicalilor liberi. Actionand ca antioxidant, vitamina C te ajuta sa ai o imunitate crescuta, creste rezistanta organismului la infectii si imbunatateste structura pielii. Mentin un nivel normal al colesterolului Antioxidantii continuti de mandarine scad concentratia colesterolului, prin combaterea radicalilor liberi. Astfel, eliminarea radicalilor permite sangelui sa circule intr-un ritm normal, micsorand riscul de hipertensiune arteriala, accidente vasculare si boli de inima. Te ajuta sa slabesti Mandarinele sunt o sursă importanta de fibre. Mancand in mod regulat fibre, vei evita senzatia de foame si vei sta departe de tentatiile culinare. Astfel, mandarinele pot fi un desert sanatos si hranitor, care sa inlocuiasca prajiturile, ciocolata sau alte alimente ce iti pot aduce cateva kilograme in plus.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii