Mangoldul, o planta care poate inlocui spanacul


Mangoldul, inlocuitorul spanacului Cum il preparam

Ca sa ramana o cantitate de 1,8 kg de frunze pentru prelucrare acestea se rup de pe tulpina principala.
Frunzele maruntite de mangold se spala in mai multe ape. Se procedeaza exact ca la spanac.Vara este necesar o cantitate de 1.6 kg din mangoldul cu tulpina groasa din cauza continutului redus de umiditate, iar din cel cu tulpina subtire este suficienta cantitatea de 1,4 kg.
Gustul plantei se evidentiaza mai bine consumata cu ciulama de ciuperci cu smantana sau cu tocanita. Nervura groasa nu se arunca, se caleste si se foloseste ca spanacul. Calit se poate frige cu oua si pesmet, dar solicita atentie la fiert sa nu se inmoaie.
Se poate pregati ca supa, salata, musaca.
In zilele noastre, gurmanzii au placerea sa gaseasca si mangold cu frunze rosii.
Cei care au gradina pot gati mancare de timpuriu din frunze de mangold fragede. Marimea acestora nu difera de cea a spanacului si corespund cantitativ. Mangoldul este o planta de vara Avantajul mangoldului fata de spanac este faptul ca nu face seminte la inceputul verii, si se poate culege permanent din primavara pana la inghet.
Ca atare, se lasa in pamant. In mod obisnuit, mangoldul este planta de o vara, dar daca nu-i scoasa din radacini, da frunze primavara mult mai timpuriu decat inceperea sezonului.
Culegerea acestor frunze nu trebuie amanata mult caci devin otravitoare daca fac seminte. O varianta a mangoldului pitic, asemanator napilor pentru vite, cu frunze galbene sau dungate este mangoldul de taiat. Frunzele lui seamana cu spanacul iar procedeele de prelucrare sunt asemanatoare. Alte articole recomandate Hasmatuchi, patrunjelul frantuzesc5 alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnicEnergizeaza-te! Cura cu orz verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori