Miere sau zahar?

  Continutul caloric O lingura de zahar de masa sau de zaharoză contine 46 de calorii, în timp ce o lingura de miere are 64. Desi mierea are mai multe calorii, cantitatea consumata este mai mica, avand in vedere ca aceasta este mai dulce decat zaharul . In concluzie, este posibil ca prin folosirea zaharului, sa consumi un numar mai ridicat de calorii. In plus, datorita faptului ca nu este nevoie de o cantitate ridicata de miere atunci cand vrei sa indulcesti un ceai sau o prajitura, vei economisi si bani pe termen lung.   Procesarea de catre organism Zaharul de masa este zaharoza, fiind alcatuit din doua molecule lipite. Atunci cand consumi zahar, stomacul tau va utiliza propriile sale enzime pentru a separa moleculele inainte de a putea folosi energia zaharului. Mierea este diferita, albinele adaugand o enzima speciala ce imparte zaharoza in glucoza si fructoza – doua zaharuri simple, pe care corpul tau le poate absorbi in mod direct. Prin urmare, mierea de albine are un indice glicemic mai sanatos, care ajuta procesul digestiv, determinandu-l sa aiba un ritm optim pentru organism.   Efectele asupra colesterolului Spre deosebire de miere, zaharul de masa nu contine minerale si vitamine, iar consumul sau duce la cresterea colesterolului si aparitia acizilor grasi, ceea ce mareste riscul de obezitate si de depunere a grasimilor pe organe si tesuturi. O cantitate mare de zahar poate avea efecte devastatoare asupra organismului.   Diferenta de aroma Desi ambele produse indulcesc mancarea, mierea are o aroma unica, ce poate oferi de multe ori un gust superior unui desert sau unei limonade. Tot mai multe restaurante le ofera clientilor ocazia de a alege intre miere si zahar, sau chiar introduc din start mierea pe post de indulcitor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia