Continutul caloric O lingura de zahar de masa sau de zaharoză contine 46 de calorii, în timp ce o lingura de miere are 64. Desi mierea are mai multe calorii, cantitatea consumata este mai mica, avand in vedere ca aceasta este mai dulce decat zaharul . In concluzie, este posibil ca prin folosirea zaharului, sa consumi un numar mai ridicat de calorii. In plus, datorita faptului ca nu este nevoie de o cantitate ridicata de miere atunci cand vrei sa indulcesti un ceai sau o prajitura, vei economisi si bani pe termen lung. Procesarea de catre organism Zaharul de masa este zaharoza, fiind alcatuit din doua molecule lipite. Atunci cand consumi zahar, stomacul tau va utiliza propriile sale enzime pentru a separa moleculele inainte de a putea folosi energia zaharului. Mierea este diferita, albinele adaugand o enzima speciala ce imparte zaharoza in glucoza si fructoza – doua zaharuri simple, pe care corpul tau le poate absorbi in mod direct. Prin urmare, mierea de albine are un indice glicemic mai sanatos, care ajuta procesul digestiv, determinandu-l sa aiba un ritm optim pentru organism. Efectele asupra colesterolului Spre deosebire de miere, zaharul de masa nu contine minerale si vitamine, iar consumul sau duce la cresterea colesterolului si aparitia acizilor grasi, ceea ce mareste riscul de obezitate si de depunere a grasimilor pe organe si tesuturi. O cantitate mare de zahar poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Diferenta de aroma Desi ambele produse indulcesc mancarea, mierea are o aroma unica, ce poate oferi de multe ori un gust superior unui desert sau unei limonade. Tot mai multe restaurante le ofera clientilor ocazia de a alege intre miere si zahar, sau chiar introduc din start mierea pe post de indulcitor.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii