Miere sau zahar?

  Continutul caloric O lingura de zahar de masa sau de zaharoză contine 46 de calorii, în timp ce o lingura de miere are 64. Desi mierea are mai multe calorii, cantitatea consumata este mai mica, avand in vedere ca aceasta este mai dulce decat zaharul . In concluzie, este posibil ca prin folosirea zaharului, sa consumi un numar mai ridicat de calorii. In plus, datorita faptului ca nu este nevoie de o cantitate ridicata de miere atunci cand vrei sa indulcesti un ceai sau o prajitura, vei economisi si bani pe termen lung.   Procesarea de catre organism Zaharul de masa este zaharoza, fiind alcatuit din doua molecule lipite. Atunci cand consumi zahar, stomacul tau va utiliza propriile sale enzime pentru a separa moleculele inainte de a putea folosi energia zaharului. Mierea este diferita, albinele adaugand o enzima speciala ce imparte zaharoza in glucoza si fructoza – doua zaharuri simple, pe care corpul tau le poate absorbi in mod direct. Prin urmare, mierea de albine are un indice glicemic mai sanatos, care ajuta procesul digestiv, determinandu-l sa aiba un ritm optim pentru organism.   Efectele asupra colesterolului Spre deosebire de miere, zaharul de masa nu contine minerale si vitamine, iar consumul sau duce la cresterea colesterolului si aparitia acizilor grasi, ceea ce mareste riscul de obezitate si de depunere a grasimilor pe organe si tesuturi. O cantitate mare de zahar poate avea efecte devastatoare asupra organismului.   Diferenta de aroma Desi ambele produse indulcesc mancarea, mierea are o aroma unica, ce poate oferi de multe ori un gust superior unui desert sau unei limonade. Tot mai multe restaurante le ofera clientilor ocazia de a alege intre miere si zahar, sau chiar introduc din start mierea pe post de indulcitor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici