Continutul caloric O lingura de zahar de masa sau de zaharoză contine 46 de calorii, în timp ce o lingura de miere are 64. Desi mierea are mai multe calorii, cantitatea consumata este mai mica, avand in vedere ca aceasta este mai dulce decat zaharul . In concluzie, este posibil ca prin folosirea zaharului, sa consumi un numar mai ridicat de calorii. In plus, datorita faptului ca nu este nevoie de o cantitate ridicata de miere atunci cand vrei sa indulcesti un ceai sau o prajitura, vei economisi si bani pe termen lung. Procesarea de catre organism Zaharul de masa este zaharoza, fiind alcatuit din doua molecule lipite. Atunci cand consumi zahar, stomacul tau va utiliza propriile sale enzime pentru a separa moleculele inainte de a putea folosi energia zaharului. Mierea este diferita, albinele adaugand o enzima speciala ce imparte zaharoza in glucoza si fructoza – doua zaharuri simple, pe care corpul tau le poate absorbi in mod direct. Prin urmare, mierea de albine are un indice glicemic mai sanatos, care ajuta procesul digestiv, determinandu-l sa aiba un ritm optim pentru organism. Efectele asupra colesterolului Spre deosebire de miere, zaharul de masa nu contine minerale si vitamine, iar consumul sau duce la cresterea colesterolului si aparitia acizilor grasi, ceea ce mareste riscul de obezitate si de depunere a grasimilor pe organe si tesuturi. O cantitate mare de zahar poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Diferenta de aroma Desi ambele produse indulcesc mancarea, mierea are o aroma unica, ce poate oferi de multe ori un gust superior unui desert sau unei limonade. Tot mai multe restaurante le ofera clientilor ocazia de a alege intre miere si zahar, sau chiar introduc din start mierea pe post de indulcitor.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaNu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersiciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii