Deosebit de gustos, mai ales adaugat in salate, otetul aromat poate fi preparat foarte bine si in propriul "laborator". Se umple o sticla cu otet alb de buna calitate, se introduc 2-3 fire de verdeata uscata (marar, tarhon etc), se leaga bine sticla la gura si se lasa cateva zile in camara. Nu se pun verdeturi amestecate la intamplare.
Otet aromat cu patru ierburi
Are un gust excelent, daca se folosesc urmatoarele plante aromate: cimbru, usturoi, tarhon si lavanda. Se pun toate aceste ingrediente pe fundul unui borcan, dupa ce in prealabil au fost spalate si usor zdrobite, se toarna deasupra o jumatate de litru de otet clocotit. Se acopera repede borcanul pentru ca aromele sa nu se piarda, se strecoara cand se raceste si se toarna in sticle mai mici. Este excelent pentru prepararea sosurilor, a salatelor si chiar pentru muraturi.
Otet cu tarhon
Se spala tarhonul (verde si proaspat), se lasa la zvantat, apoi se introduce intr-o sticla de otet. Dupa o saptamana se poate folosi in salate sau pentru a parfuma ciorba si maioneza.
Otet de trandafiri
Cumparati trandafiri proaspeti. Se smulge petalele, se taie partea galbena cu care un fost prinsi in caliciu, se spala, apoi se amesteca intr-un vas cu otet. Se lasa la infuzat cateva zile, se strecoara si se toarna otetul in cateva sticlute mici.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii