Ouale – pentru sanatate


Majoritatea medicilor recomanda consumul a unul, cel mult doua oua pe zi. Cu toate ca de-a lungul timpului au capatat o reputatie proasta, ouale nu fac atat de mult rau pe cat se banuieste. Evident, ele nu trebuie consumate in exces. Ouale sunt bune pentru vedere. Potrivit studiilor, un ou pe zi poate preveni cataracta si degenerarea maculara, principala cauza a orbirii la persoanele in varsta. El are aceasta caracteristica datorita continutului de luteina si zeaxanthin, doi antioxidanti puternici ce previn aparitia afectiunilor oculare. Ouale pot preveni aparitia cancerului de san. Ele sunt o sursa bogata de choline, o substanta absolut necesara organismului care ajuta la functionarea creierului, sistemului nervos si a sistemului cardiovascular. Un galbenus de ou contine in jur de 300 de micrograme de choline. Tot ouale ajuta sa aveti par si unghii frumoase si sanatoase, datorita continutului de vitamine si minerale. Daca vreti sa va creasca mai repede parul, incearcati sa manancati oua mai des, mai ales daca in ultima perioada ati dus lipsa de alimente bogate in vitamina B12. La lista de mai sus putem adauga si Vitamina A (buna pentru piele), vitamina D (intareste oasele, crescand absorbtia calciului), vitamina E (protejeaza celulele impotriva oxidarii). In ceea ce priveste mineralele, ouale contin: fier (ajuta la inmultirea celulelor rosii), calciu (bun pentru dinti si oase), iod (ajuta la buna functionare a tiroidei), zinc si selenium.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort cu ananas si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ananas si mascarpone

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...

Tort cu ananas si mascarpone
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!