Pastreaza-ti sanatatea de Paste

  Chiar daca asteptam cu nerabdare sarbatorile si pregatim din timp feluri delicioase de mancare, trebuie sa fim constienti de faptul ca excesele alimentare nu sunt deloc sanatoase. Iata cateva trucuri pentru a te mentine in forma in perioada Pastelui:   Consuma cat mai multe legume. Probabil ca meniul pe care l-ai pregatit in gand consta in friptura, drob, cozonaci...si tot felul de alte bunatati foarte consistente. Cat crezi ca poate indura organismul tau fara sa reactioneze la o astfel de explozie de grasimi si proteine? Incearca sa introduci in meniul de Paste si mancaruri usoare si sanatoase. Salatele merg de minune cu friptura, in locul unei garnituri de cartofi. De asemenea, la desert poti alege sa prepari o salata de fructe sanatoasa si gustoasa. Corpul tau iti va fi recunoscator!   Fa miscare pentru a te mentine in forma Daca tot ai cateva zile libere, incearca sa le petreci intr-un mod cat mai placut. Iar cand spunem placut, nu ne referim la a sta ore in sir pe fotoliu in fata televizorului. Incearca sa faci o plimbare dupa ce mananci: aerul curat te va relaxa si va oxigena creierul, iar miscarea se va dovedi utila atat pentru inima, articulatii si muschi, cat si pentru starea ta psihica. In plus, o plimbare scurta te va ajuta sa scapi de grasimile acumulate in timpul mesei, accelerand arderile din organism.   Relaxeaza-ti atat corpul, cat si mintea Incearca sa lasi deoparte gandurile legate de munca si sa te bucuri de mini-vacanta. Problemele digestive si cardiace se pot instala foarte usor atunci cand combini o masa imbelsugata cu un nivel ridicat de stres. Gandeste-te ca Pastele este o sarbatoare a luminii, pe care trebuie sa o petreci alaturi de cei dragi si in timpul careia ar trebui sa te poti relaxa. Adevarata experienta a Pastelui este una spirituala, asa ca nu iti centra gandurile pe munca, de orice natura ar fi aceasta. Nu te stresa la gandul preparatelor, invitatilor sau vaselor care raman de spalat.   Mananca bine, dar cu masura Nu o sa iti spunem ca trebuie sa tii regim, dar te sfatuim sa nu mananci exagerat. De multe ori tindem ca la ocazii speciale sa umplem farfuria cu toate bunatatile de pe masa, sa combinam felurile de mancare si sa mancam pana ne simtim epuizati. O masa buna nu este cea in urma careia ramai fara vlaga. Organismul nu trebuie sa se simta presat sa digere o cantitate prea mare de mancare. Mananca moderat, cate putin din fiecare preparat, astfel incat sa te saturi fara sa suferi consecinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si rom
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si rom

Este un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.

Desert tort cu crema de ciocolata si rom
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!