Chiar daca asteptam cu nerabdare sarbatorile si pregatim din timp feluri delicioase de mancare, trebuie sa fim constienti de faptul ca excesele alimentare nu sunt deloc sanatoase. Iata cateva trucuri pentru a te mentine in forma in perioada Pastelui: Consuma cat mai multe legume. Probabil ca meniul pe care l-ai pregatit in gand consta in friptura, drob, cozonaci...si tot felul de alte bunatati foarte consistente. Cat crezi ca poate indura organismul tau fara sa reactioneze la o astfel de explozie de grasimi si proteine? Incearca sa introduci in meniul de Paste si mancaruri usoare si sanatoase. Salatele merg de minune cu friptura, in locul unei garnituri de cartofi. De asemenea, la desert poti alege sa prepari o salata de fructe sanatoasa si gustoasa. Corpul tau iti va fi recunoscator! Fa miscare pentru a te mentine in forma Daca tot ai cateva zile libere, incearca sa le petreci intr-un mod cat mai placut. Iar cand spunem placut, nu ne referim la a sta ore in sir pe fotoliu in fata televizorului. Incearca sa faci o plimbare dupa ce mananci: aerul curat te va relaxa si va oxigena creierul, iar miscarea se va dovedi utila atat pentru inima, articulatii si muschi, cat si pentru starea ta psihica. In plus, o plimbare scurta te va ajuta sa scapi de grasimile acumulate in timpul mesei, accelerand arderile din organism. Relaxeaza-ti atat corpul, cat si mintea Incearca sa lasi deoparte gandurile legate de munca si sa te bucuri de mini-vacanta. Problemele digestive si cardiace se pot instala foarte usor atunci cand combini o masa imbelsugata cu un nivel ridicat de stres. Gandeste-te ca Pastele este o sarbatoare a luminii, pe care trebuie sa o petreci alaturi de cei dragi si in timpul careia ar trebui sa te poti relaxa. Adevarata experienta a Pastelui este una spirituala, asa ca nu iti centra gandurile pe munca, de orice natura ar fi aceasta. Nu te stresa la gandul preparatelor, invitatilor sau vaselor care raman de spalat. Mananca bine, dar cu masura Nu o sa iti spunem ca trebuie sa tii regim, dar te sfatuim sa nu mananci exagerat. De multe ori tindem ca la ocazii speciale sa umplem farfuria cu toate bunatatile de pe masa, sa combinam felurile de mancare si sa mancam pana ne simtim epuizati. O masa buna nu este cea in urma careia ramai fara vlaga. Organismul nu trebuie sa se simta presat sa digere o cantitate prea mare de mancare. Mananca moderat, cate putin din fiecare preparat, astfel incat sa te saturi fara sa suferi consecinte.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtE primul an când pregătesc astfel de castraveți. Nici mie nu-mi vine să cred, dar după experiența de anul trecut, când...
Castraveti de vara muratiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii