Pastreaza-ti sanatatea de Paste

  Chiar daca asteptam cu nerabdare sarbatorile si pregatim din timp feluri delicioase de mancare, trebuie sa fim constienti de faptul ca excesele alimentare nu sunt deloc sanatoase. Iata cateva trucuri pentru a te mentine in forma in perioada Pastelui:   Consuma cat mai multe legume. Probabil ca meniul pe care l-ai pregatit in gand consta in friptura, drob, cozonaci...si tot felul de alte bunatati foarte consistente. Cat crezi ca poate indura organismul tau fara sa reactioneze la o astfel de explozie de grasimi si proteine? Incearca sa introduci in meniul de Paste si mancaruri usoare si sanatoase. Salatele merg de minune cu friptura, in locul unei garnituri de cartofi. De asemenea, la desert poti alege sa prepari o salata de fructe sanatoasa si gustoasa. Corpul tau iti va fi recunoscator!   Fa miscare pentru a te mentine in forma Daca tot ai cateva zile libere, incearca sa le petreci intr-un mod cat mai placut. Iar cand spunem placut, nu ne referim la a sta ore in sir pe fotoliu in fata televizorului. Incearca sa faci o plimbare dupa ce mananci: aerul curat te va relaxa si va oxigena creierul, iar miscarea se va dovedi utila atat pentru inima, articulatii si muschi, cat si pentru starea ta psihica. In plus, o plimbare scurta te va ajuta sa scapi de grasimile acumulate in timpul mesei, accelerand arderile din organism.   Relaxeaza-ti atat corpul, cat si mintea Incearca sa lasi deoparte gandurile legate de munca si sa te bucuri de mini-vacanta. Problemele digestive si cardiace se pot instala foarte usor atunci cand combini o masa imbelsugata cu un nivel ridicat de stres. Gandeste-te ca Pastele este o sarbatoare a luminii, pe care trebuie sa o petreci alaturi de cei dragi si in timpul careia ar trebui sa te poti relaxa. Adevarata experienta a Pastelui este una spirituala, asa ca nu iti centra gandurile pe munca, de orice natura ar fi aceasta. Nu te stresa la gandul preparatelor, invitatilor sau vaselor care raman de spalat.   Mananca bine, dar cu masura Nu o sa iti spunem ca trebuie sa tii regim, dar te sfatuim sa nu mananci exagerat. De multe ori tindem ca la ocazii speciale sa umplem farfuria cu toate bunatatile de pe masa, sa combinam felurile de mancare si sa mancam pana ne simtim epuizati. O masa buna nu este cea in urma careia ramai fara vlaga. Organismul nu trebuie sa se simta presat sa digere o cantitate prea mare de mancare. Mananca moderat, cate putin din fiecare preparat, astfel incat sa te saturi fara sa suferi consecinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi
Bucataras.RO

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

La cererea publicului am umplut și zuchini! ;)  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun...

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori