Chiar daca asteptam cu nerabdare sarbatorile si pregatim din timp feluri delicioase de mancare, trebuie sa fim constienti de faptul ca excesele alimentare nu sunt deloc sanatoase. Iata cateva trucuri pentru a te mentine in forma in perioada Pastelui: Consuma cat mai multe legume. Probabil ca meniul pe care l-ai pregatit in gand consta in friptura, drob, cozonaci...si tot felul de alte bunatati foarte consistente. Cat crezi ca poate indura organismul tau fara sa reactioneze la o astfel de explozie de grasimi si proteine? Incearca sa introduci in meniul de Paste si mancaruri usoare si sanatoase. Salatele merg de minune cu friptura, in locul unei garnituri de cartofi. De asemenea, la desert poti alege sa prepari o salata de fructe sanatoasa si gustoasa. Corpul tau iti va fi recunoscator! Fa miscare pentru a te mentine in forma Daca tot ai cateva zile libere, incearca sa le petreci intr-un mod cat mai placut. Iar cand spunem placut, nu ne referim la a sta ore in sir pe fotoliu in fata televizorului. Incearca sa faci o plimbare dupa ce mananci: aerul curat te va relaxa si va oxigena creierul, iar miscarea se va dovedi utila atat pentru inima, articulatii si muschi, cat si pentru starea ta psihica. In plus, o plimbare scurta te va ajuta sa scapi de grasimile acumulate in timpul mesei, accelerand arderile din organism. Relaxeaza-ti atat corpul, cat si mintea Incearca sa lasi deoparte gandurile legate de munca si sa te bucuri de mini-vacanta. Problemele digestive si cardiace se pot instala foarte usor atunci cand combini o masa imbelsugata cu un nivel ridicat de stres. Gandeste-te ca Pastele este o sarbatoare a luminii, pe care trebuie sa o petreci alaturi de cei dragi si in timpul careia ar trebui sa te poti relaxa. Adevarata experienta a Pastelui este una spirituala, asa ca nu iti centra gandurile pe munca, de orice natura ar fi aceasta. Nu te stresa la gandul preparatelor, invitatilor sau vaselor care raman de spalat. Mananca bine, dar cu masura Nu o sa iti spunem ca trebuie sa tii regim, dar te sfatuim sa nu mananci exagerat. De multe ori tindem ca la ocazii speciale sa umplem farfuria cu toate bunatatile de pe masa, sa combinam felurile de mancare si sa mancam pana ne simtim epuizati. O masa buna nu este cea in urma careia ramai fara vlaga. Organismul nu trebuie sa se simta presat sa digere o cantitate prea mare de mancare. Mananca moderat, cate putin din fiecare preparat, astfel incat sa te saturi fara sa suferi consecinte.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii