Pentru preparate sanatoase, foloseste focul potrivit

Focul, timpul si modul de frigere, coacere, fierbere la diferite preparate. Cand mancarea incepe sa fiarba, focul trebuie intretinut potrivit, nici prea tare, nici prea slab. Mancarea trebuie sa fiarba incet si acoperita.

Toate mancarurile cu sos sunt mai gustoase daca le punem sa scada in cuptor timp de 15-20 minute.

Cand pregatim o friptura de curcan, purcel, miel, gasca, pulpa de porc, vitel sau berbec, in intregime, focul la inceput trebuie sa fie mai mic, ca sa patrunda carnea incet, apoi treptat se intareste focul, din ce in ce mai mult, pana cand friptura devine rumena.

La fripturi mai mici, facem de la inceput focul mai tare. Timpul necesar pentru frigerea unui pui este de 30-45 minute, a unei rate – o ora, a unei gaste – o ora si jumatate, iar a unui curcan, aproape doua ore.

Sufleurile se dau la cuptor cu 30-35 minute inainte de a fi servite. Supa de carne trebuie sa fiarba foarte incet si acoperit timp de 3 ore. Rasolul gustos si moale se obtine numai daca este fiert la foc scazut, in vas acoperit, 2 ½ - 3 ore. Unele gospodine cred ca pot fierbe carnea repede la foc iute; este o greseala, deoarece in acest caz carnea se moaie numai pe deasupra, in interior ramane tare oricat ar mai fierbe.

Cand o mancare are prea multa zeama si trebuie sa fie mai scazuta, dupa ce este pe jumatate gata, se lasa o parte din cratita neacoperita.

Painea se coace la inceput la foc mic, iar dupa ce s-a ridicat bine, se potriveste focul mai iute. La fel toate preparatele cu drojdie.

Torturile se coc la foc mic.

Autor: Cumatra Ana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos