Pentru preparate sanatoase, foloseste focul potrivit

Focul, timpul si modul de frigere, coacere, fierbere la diferite preparate. Cand mancarea incepe sa fiarba, focul trebuie intretinut potrivit, nici prea tare, nici prea slab. Mancarea trebuie sa fiarba incet si acoperita.

Toate mancarurile cu sos sunt mai gustoase daca le punem sa scada in cuptor timp de 15-20 minute.

Cand pregatim o friptura de curcan, purcel, miel, gasca, pulpa de porc, vitel sau berbec, in intregime, focul la inceput trebuie sa fie mai mic, ca sa patrunda carnea incet, apoi treptat se intareste focul, din ce in ce mai mult, pana cand friptura devine rumena.

La fripturi mai mici, facem de la inceput focul mai tare. Timpul necesar pentru frigerea unui pui este de 30-45 minute, a unei rate – o ora, a unei gaste – o ora si jumatate, iar a unui curcan, aproape doua ore.

Sufleurile se dau la cuptor cu 30-35 minute inainte de a fi servite. Supa de carne trebuie sa fiarba foarte incet si acoperit timp de 3 ore. Rasolul gustos si moale se obtine numai daca este fiert la foc scazut, in vas acoperit, 2 ½ - 3 ore. Unele gospodine cred ca pot fierbe carnea repede la foc iute; este o greseala, deoarece in acest caz carnea se moaie numai pe deasupra, in interior ramane tare oricat ar mai fierbe.

Cand o mancare are prea multa zeama si trebuie sa fie mai scazuta, dupa ce este pe jumatate gata, se lasa o parte din cratita neacoperita.

Painea se coace la inceput la foc mic, iar dupa ce s-a ridicat bine, se potriveste focul mai iute. La fel toate preparatele cu drojdie.

Torturile se coc la foc mic.

Autor: Cumatra Ana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia