Mamaliga noastra traditionala e cunoscuta in toata lumea sub denumirea italiana de polenta, chiar si vedetele au mancat-o fiind inclusa in meniul premiilor Oscar. Mamaliga este o mancare traditionala romaneasca, cunoscuta si ca mancarea taranilor, fiind pentru ei un aliment de baza in zilele de vara, cand munca la camp se desfasura de dimineata pana seara, si nu mai era timp pentru a coace paine la cuptor. Dar fiind catalogata si ca “mancarea saracului”, mamaliga a fost ignorata de casele boieresti (sa le numim generic), pentru ca painea alba si pufoasa era semn de bogatie. Dar vremurile se schimba, si acum e la moda sa mananci sanatos, asa ca polenta iese in prim plan. Lasand la o parte moda in ceea ce priveste retetele culinare, mamaliga noastra are numeroase proprietati si beneficii pentru organism, pe care nu le cunoaste toata lumea. Cateva beneficii aduse de consumul de mamaliga Datorita fibrelor din porumb poate fi consumata cu succes se persoanele ce sufera de obezitate deoarece ofera o stare de satietate indelungata. La fel anumite probleme ce tin de hipotiroidie pot fi ameliorate: ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic dar si mental. Persoanelor care au probleme cu colecistul le este recomandat consumul de mamaliga in compania legumelor deoarece aceasta faciliteaza secretia de bila dar si evacuarea sa, avand si proprietati antiinflamatorii. In tratarea gastritei este recomandat consumul de mamaliga calduta in loc de paine, pe langa efectul de reducere a aciditatii avand si un efect calmant. Retete culinare cu mamaliga Pentru ca e perioada postului si pentru ca polenta cere o prezentare rafinata, va prezentam cateva modalitati inedite in care puteti servi mamaliga. Alaturi de vestitul ratatouille Mamaliga cu legume la foc iute
Felii de mamaliga aromate Mamaliga cu sos Hagao Teodora Gavrilut
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii