Mamaliga noastra traditionala e cunoscuta in toata lumea sub denumirea italiana de polenta, chiar si vedetele au mancat-o fiind inclusa in meniul premiilor Oscar. Mamaliga este o mancare traditionala romaneasca, cunoscuta si ca mancarea taranilor, fiind pentru ei un aliment de baza in zilele de vara, cand munca la camp se desfasura de dimineata pana seara, si nu mai era timp pentru a coace paine la cuptor. Dar fiind catalogata si ca “mancarea saracului”, mamaliga a fost ignorata de casele boieresti (sa le numim generic), pentru ca painea alba si pufoasa era semn de bogatie. Dar vremurile se schimba, si acum e la moda sa mananci sanatos, asa ca polenta iese in prim plan. Lasand la o parte moda in ceea ce priveste retetele culinare, mamaliga noastra are numeroase proprietati si beneficii pentru organism, pe care nu le cunoaste toata lumea. Cateva beneficii aduse de consumul de mamaliga Datorita fibrelor din porumb poate fi consumata cu succes se persoanele ce sufera de obezitate deoarece ofera o stare de satietate indelungata. La fel anumite probleme ce tin de hipotiroidie pot fi ameliorate: ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic dar si mental. Persoanelor care au probleme cu colecistul le este recomandat consumul de mamaliga in compania legumelor deoarece aceasta faciliteaza secretia de bila dar si evacuarea sa, avand si proprietati antiinflamatorii. In tratarea gastritei este recomandat consumul de mamaliga calduta in loc de paine, pe langa efectul de reducere a aciditatii avand si un efect calmant. Retete culinare cu mamaliga Pentru ca e perioada postului si pentru ca polenta cere o prezentare rafinata, va prezentam cateva modalitati inedite in care puteti servi mamaliga. Alaturi de vestitul ratatouille Mamaliga cu legume la foc iute
Felii de mamaliga aromate Mamaliga cu sos Hagao Teodora Gavrilut
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradTare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la...
Desert briose cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii