Polenta – un nume sofisticat pentru o mancare simpla

Polenta – un nume sofisticat pentru o mancare simpla

Mamaliga noastra traditionala e cunoscuta in toata lumea sub denumirea italiana de polenta, chiar si vedetele au mancat-o fiind inclusa in meniul premiilor Oscar. Mamaliga este o mancare traditionala romaneasca, cunoscuta si ca mancarea taranilor, fiind pentru ei un aliment de baza in zilele de vara, cand munca la camp se desfasura de dimineata pana seara, si nu mai era timp pentru a coace paine la cuptor. Dar fiind catalogata si ca “mancarea saracului”, mamaliga a fost ignorata de casele boieresti (sa le numim generic), pentru ca painea alba si pufoasa era semn de bogatie. Dar vremurile se schimba, si acum e la moda sa mananci sanatos, asa ca polenta iese in prim plan. Lasand la o parte moda in ceea ce priveste retetele culinare, mamaliga noastra are numeroase proprietati si beneficii pentru organism, pe care nu le cunoaste toata lumea. Cateva beneficii aduse de consumul de mamaliga Datorita fibrelor din porumb poate fi consumata cu succes se persoanele ce sufera de obezitate deoarece ofera o stare de satietate indelungata. La fel anumite probleme ce tin de hipotiroidie pot fi ameliorate: ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic dar si mental. Persoanelor care au probleme cu colecistul le este recomandat consumul de mamaliga in compania legumelor deoarece aceasta faciliteaza secretia de bila dar si evacuarea sa, avand si proprietati antiinflamatorii. In tratarea gastritei este recomandat consumul de mamaliga calduta in loc de paine, pe langa efectul de reducere a aciditatii avand si un efect calmant.   Retete culinare cu mamaliga Pentru ca e perioada postului si pentru ca polenta cere o prezentare rafinata, va prezentam cateva modalitati inedite in care puteti servi mamaliga.   Alaturi de vestitul ratatouille Mamaliga cu legume la foc iute

Felii de mamaliga aromate Mamaliga cu sos Hagao   Teodora Gavrilut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert briose cu mere
Bucataras.RO

Desert briose cu mere

Tare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la...

Desert briose cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola