In fiecare toamna, prunele sunt alegerea potrivita pentru toti cei care cauta sa consume fructe ce au efecte benefice asupra organismului.
De fapt, este chiar recomandata o cura de prune de doua sau trei saptamani, acestea fiind o sursa naturala de vitamine si de minerale. Totodata, consumul regulat de prune ajuta si la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului.
Ele contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, dar si acizi organici, protide si celuloza sau substante cu proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante.
In acelasi timp, o dieta care include cat mai multe prune inseamna si o mintea sanatoase. Acestea contin fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane. De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.
Alte avantaje ale consumului de prune:
- asigura un plus de energie, datorita continului mare de zaharuri naturale.
- alunga oboseala si senzatia de stres.
- sporesc capacitatea de absorbtie a fierului.
- stimuleaza memoria - antioxidantii puternici elimina celulele deteriorate care afecteaza memoria
- te ajuta sa slabesti - vitamina C ajuta la producerea carnitinei, substanta care joaca un rol important in descompunerea tesutului adipos, transformandu-l in energie.
- ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer - pigmentul rosiatic al prunelor, numit antocianina, fiind un antioxidant puternic.
- intaresc oasele - vitamina A, aflata in cantitati semnificative in prune, intareste si stimuleaza cresterea oaselor.
Descopera ce poti gati cu prune
Surse articol: realfoodforlife.com, csid.ro, en.wikipedia.org
Sursa foto: realfoodforlife.com
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii