Prunele - stimuleaza memoria si purifica ficatul

Prunele - stimuleaza memoria si purifica ficatul

In fiecare toamna, prunele sunt alegerea potrivita pentru toti cei care cauta sa consume fructe ce au efecte benefice asupra organismului. 

De fapt, este chiar recomandata o cura de prune de doua sau trei saptamani, acestea fiind o sursa naturala de vitamine si de minerale. Totodata, consumul regulat de prune ajuta si la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului.

Ele contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, dar si acizi organici, protide si celuloza sau substante cu proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante.

In acelasi timp, o dieta care include cat mai multe prune inseamna si o mintea sanatoase. Acestea contin fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane. De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.

Alte avantaje ale consumului de prune:

- asigura un plus de energie, datorita continului mare de zaharuri naturale. 
- alunga oboseala si senzatia de stres. 
- sporesc capacitatea de absorbtie a fierului.
- stimuleaza memoria - antioxidantii puternici elimina celulele deteriorate care afecteaza memoria
- te ajuta sa slabesti - vitamina C ajuta la producerea carnitinei, substanta care joaca un rol important in descompunerea tesutului adipos, transformandu-l in energie. 
- ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer - pigmentul rosiatic al prunelor, numit antocianina, fiind un antioxidant puternic. 
- intaresc oasele - vitamina A, aflata in cantitati semnificative in prune, intareste si stimuleaza cresterea oaselor.

Descopera ce poti gati cu prune

Surse articol: realfoodforlife.comcsid.roen.wikipedia.org
Sursa foto: realfoodforlife.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
2
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
5
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Parteneri
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata
Bucataras.RO

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Facand curatenie generala in camara, am gasit cateva ingrediente ramase de la alte retetete si m-am gandit sa le utilizez...

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet