Prunele - stimuleaza memoria si purifica ficatul

(0)
admin postat de
In fiecare toamna, prunele sunt alegerea potrivita pentru toti cei care cauta sa consume fructe ce au efecte benefice asupra organismului. 

De fapt, este chiar recomandata o cura de prune de doua sau trei saptamani, acestea fiind o sursa naturala de vitamine si de minerale. Totodata, consumul regulat de prune ajuta si la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului.

Ele contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, dar si acizi organici, protide si celuloza sau substante cu proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante.

In acelasi timp, o dieta care include cat mai multe prune inseamna si o mintea sanatoase. Acestea contin fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane. De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.

Alte avantaje ale consumului de prune:

- asigura un plus de energie, datorita continului mare de zaharuri naturale. 
- alunga oboseala si senzatia de stres. 
- sporesc capacitatea de absorbtie a fierului.
- stimuleaza memoria - antioxidantii puternici elimina celulele deteriorate care afecteaza memoria
- te ajuta sa slabesti - vitamina C ajuta la producerea carnitinei, ...
substanta care joaca un rol important in descompunerea tesutului adipos, transformandu-l in energie. 
- ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer - pigmentul rosiatic al prunelor, numit antocianina, fiind un antioxidant puternic. 
- intaresc oasele - vitamina A, aflata in cantitati semnificative in prune, intareste si stimuleaza cresterea oaselor.

Descopera ce poti gati cu prune

Surse articol: realfoodforlife.comcsid.roen.wikipedia.org
Sursa foto: realfoodforlife.com
recomandari

Cura de prune de doua sau trei saptamani este una din cele mai indicate surse naturale de vitamine si de ...

citește—

Perele si merele le taiem cu cutitul de fructe in
patru parti, pe care le cuaratam de coaja una cate ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite