Regim alimentar in caz de ulcer gastroduodenal

(0)
admin postat de


In cazul ulcerului gastroduodenal, regimul alimentar joaca un rol deosebit de important, el stand la baza tratamentului acestei afectiuni deloc de neglijat.

Dupa 2-3 zile de dieta hidrica, bolnavul trebuie sa incerce trecerea la un regim lactat; modul de incercare a tolerantei este de a pasi cu doze mici, succesive. In prima zi consumati 200ml, in a doua zi 300ml si tot asa pana la 1litru/zi. Laptele poseda o valoare nutritiva importanta si cand este tolerat, este de o digestibilitate perfecta si se asimileaza usor.

Laptele poate fi inlocuit cu lapte batut, kefir sau iaurt.

Regimul lacto-fainos este in criza dureroasa de ulcer stomacal o prima etapa catre realimentatie. Acest regim, insa, desi cu o putere hranitoare mai mare, poate fi considerat fad si fara gust de unii bolnavi. Regimul lacto-vegetarian este permis in primele zile ale bolii numai daca legumele se consuma sub forma de piureuri, pentru a nu fi solicitata masticatia care va produce secretia sucurilor gastrice.

Legumele se fierb si se dau prin sita, sau se paseaza bine de tot. Puteti consuma cartofi, legume verzi, fasole, pastai, morcovi si linte.

Pastele fainoase se admit in cantitati moderate, cu putin unt imediat dupa ce au fost fierte. Se pot consuma si fructe fierte sau coapte, cele mai indicate fiind merele, bananele, perele.

Dulceata, serbeturile, fructele crude si paine vor fi evitate. Carnea se ...
reintroduce treptat, incepandu-se cu carne alba, usoata, fiarta bine si in cantitati mici la inceput.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite