Sunt multe reguli care trebuie respectate pentru a te hrani sanatos in fiecare zi, asigurandu-ti astfel o viata fara probleme medicale pana la batranete. Probabil prima cerinta ar fi legata de programul zilnic de mese, care ar trebui sa cuprinda minim 3 mese principale (mic dejun, dejun si cina) si de 2-3 mese frugale reprezentate printr-un fruct sau un corn, pentru a nu lasa prea mult timp intre mesele principale. Aceasta determina un volum mai mic de mancare ingerata la fiecare la masa principala si implicit determina mai putine alimente ramase nedigerate ce se transforma in grasimi inutile.
Este cunoscut faptul ca micul dejun este singura masa ce ne asigura o digestie totala a alimentelor consumate, de aceea este foarte important sa nu sariti aceasta masa. Nu putini sunt cei la care micul dejun inseamna o cafea si o tigara pe stomacul gol. Apoi sa nu ii uitam nici pe cei din categoria opusa: oamenii care mananca cea mai bogata masa a zilei seara sau chiar noaptea, undeva intre orele 20-22. Daca luam in considerare faptul ca sistemul digestiv are nevoie de macar 2 ore pentru a digera mancarea, intelegem de ce foarte multi romani devin obezi.
Totusi, nici macar respectarea unui program strict de mese nu asigura in totalitate sanatatea sistemului digestiv, deoarece mai conteaza si ce mancam. Nu e vorba ca nu s-ar gasi mancare in galantarele atator hipermarket-uri, insa calitatea acestora este indoielnica. De la pui crescuti cu antibiotice pana la smantana cu aracet, sunt fel de fel de legende mai mult sau mai putin adevarate, legate de ingredientele aflate la baza acestor produse. Solutia e achizitionarea unor produse putin mai scumpe, insa care ofera certitudinea unei calitati superioare.
Mici trucuri folositoare la cumparaturi:
- cumparati produse cu putin sau deloc zahar;
- cumparati lapte doar care contine lapte de vaca, deoarece 90% din laptele de pe piata este pe baza de lapte praf;
- evitati bauturile carbogazoase sau asa zisele sucuri naturale; singurul suc natural e cel facut de d-voastra in casa, la storcatorul de fructe;
- folositi ulei de palmier pentru gatit, ulei de masline si otet balsamic pentru salate. Acest articol este scris de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii