Sunt multe reguli care trebuie respectate pentru a te hrani sanatos in fiecare zi, asigurandu-ti astfel o viata fara probleme medicale pana la batranete. Probabil prima cerinta ar fi legata de programul zilnic de mese, care ar trebui sa cuprinda minim 3 mese principale (mic dejun, dejun si cina) si de 2-3 mese frugale reprezentate printr-un fruct sau un corn, pentru a nu lasa prea mult timp intre mesele principale. Aceasta determina un volum mai mic de mancare ingerata la fiecare la masa principala si implicit determina mai putine alimente ramase nedigerate ce se transforma in grasimi inutile.
Este cunoscut faptul ca micul dejun este singura masa ce ne asigura o digestie totala a alimentelor consumate, de aceea este foarte important sa nu sariti aceasta masa. Nu putini sunt cei la care micul dejun inseamna o cafea si o tigara pe stomacul gol. Apoi sa nu ii uitam nici pe cei din categoria opusa: oamenii care mananca cea mai bogata masa a zilei seara sau chiar noaptea, undeva intre orele 20-22. Daca luam in considerare faptul ca sistemul digestiv are nevoie de macar 2 ore pentru a digera mancarea, intelegem de ce foarte multi romani devin obezi.
Totusi, nici macar respectarea unui program strict de mese nu asigura in totalitate sanatatea sistemului digestiv, deoarece mai conteaza si ce mancam. Nu e vorba ca nu s-ar gasi mancare in galantarele atator hipermarket-uri, insa calitatea acestora este indoielnica. De la pui crescuti cu antibiotice pana la smantana cu aracet, sunt fel de fel de legende mai mult sau mai putin adevarate, legate de ingredientele aflate la baza acestor produse. Solutia e achizitionarea unor produse putin mai scumpe, insa care ofera certitudinea unei calitati superioare.
Mici trucuri folositoare la cumparaturi:
- cumparati produse cu putin sau deloc zahar;
- cumparati lapte doar care contine lapte de vaca, deoarece 90% din laptele de pe piata este pe baza de lapte praf;
- evitati bauturile carbogazoase sau asa zisele sucuri naturale; singurul suc natural e cel facut de d-voastra in casa, la storcatorul de fructe;
- folositi ulei de palmier pentru gatit, ulei de masline si otet balsamic pentru salate. Acest articol este scris de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaNu stiam ce sa fac sa pun sau nu aceasta reteta,apartine (by Laura)dar fiindca ea la facut in vas Zepter, mie mi-a iesit mai...
CheesecakeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii