Sanatate cu trei mese pe zi

Sanatate cu trei mese pe zi

Majoritatea oamenilor se straduiesc sa gaseasca o solutie ideala pentru a acorda cat mai putin timp meselor dar tinand cont totodata de calitatea preparatelor pe care le consuma. In momentul in care ne intemeiem o familie și apar copiii incepem sa conștientizam importanța unei alimentații echilibrate.

Specialistii in nutritie si gastronomie considera micul dejun ca fiind cea mai importanta masa a zilei:
1. Micul dejun trebuie sa fie suficient de consistent si complex pentru a ne asigura energia necesara desfasurarii activitatilor in care suntem antrenati pe parcursul zilei. Din nefericire foarte multi dintre noi se rezuma de multe ori la o cafea si un biscuit. Eu va recomand ca dimineata pe langa nelipsita cafea sa incercam si painea prajita pregatita respectand specificul dietei mediteraneene. Prepararea este extrem de simpla si nu este necesar sa-i acordam foarte mult timp. Avem nevoie de cateva felii de paine, putin ulei de masline si rosii zemoase. Dupa ce am prajit painea nu foarte tare ci doar rumenita putin, punem un strat fin de ulei de masline iar deasupra feliei, adaugam felii de rosii taiate subtire.

2. Pranzul reprezinta a doua masa principala pe care de cele mai multe ori o luam la birou iar in weekend-uri in familie. Recomand ca aceasta masa sa nu fie extrem de incarcata pentru ca de cele mai multe ori ne indispune si ne da somnolenta. De preferat ar fi ca la masa de pranz sa facem un gratar slab cu cartofi la cuptor. Extrem de simplu de pregatit acesta asigura energia pentru intreaga zi. Cartofii trebuie spalati bine si lasati in coaja, se acopera ulterior cu poleiala si se pregatesc la cuptor. Secretul lor este ca in momentul in care ii punem in poleiala sa ii presaram cu putina sare si sa-i scaldam in unt. Cum stim cand anume sunt gata? Este extrem de simplu. Dupa o jumatate de ora ii strapungem cu furculita si daca acestia sunt fragezi inseamna ca sunt patrunsi si gata pentru servit. La final se presara cateva frunze de patrunjel crud pentru culoare si aroma. Putem acompania aroma mancarii cu parfumul unui vin alb.

3. Cina este o masa importanta si delicata, astfel incat ar trebui sa acordam atentie sporita asupra a ceea ce mancam deoarece seara masa nu trebuie sa fie la fel de consistenta ca la pranz. Din lipsa de timp insa preferam sa gatim ceva rapid, fie ca suntem in familie, fie ca ora cinei ne-a prins la birou. Exista insa solutii rapide pentru prepararea unor gustari rapide si sanatoase pregatite cu multa dragoste pentru cei dragi. O salata usoara este mereu binevenita si la indemana oricui. Aceasta poate contine salata verde, rosii, castraveti, ardei rosu, porumb, branza proaspata si paste. Aceasta reteta este extrem de sanatoasa deoarece contine legume si ne asigura vitaminele de care avem nevoie si totodata putem avea dupa aceasta masa de seara un somn linistit.

In ceea ce priveste pastele, de preferinta acestea se fierb cu o jumatate de ora inainte si se adauga in salata la final. Salata verde, rosiile, castravetii si ardeiul se pot taia desigur in functie de preferintele fiecaruia. Se amesteca toate ingredientele iar in final salata se condimenteaza cu putina sare, otet si ulei de masline. Daca nu avem in frigider branza proaspata putem sa ne reorientam si sa o inlocuim cu un peste afumat gen somon.

Fie ca recunoastem fie ca nu, pentru mulți dintre noi bucataria nu este locul unde ne-am dori sa petrecem foarte mult timp, exceptand persoanele pasionate de arta bucatariei, ne dorim sa gasim solutii pentru a pregati rapid felurile de mancare si in acelasi timp sa pastram calitatea produselor pe care le consumam, mai ales cand vine vorba de sanatatea familiei si a copiilor nostri. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Castraveti murati traditionali
Bucataras.RO

Castraveti murati traditionali

Castraveti murati traditionali
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori