Sanatos, apetisant sau neobisnuit?

(0)
admin postat de
De ce de cele mai multe ori avem impresia ca alimentele neobisnuite apartin altor culturi, altor tari sau altor rase? Desi stomacul nostru nu face diferenta dintre carnea de oaie sau proteinele din carnea de arici (da, arici!), gustul, aspectul, dar si ceea ce am invatat de mici ne determina sa clasificam alimentele in obisnuite sau mai putin obisnuite, bune sau rele, apetisante sau dezgustatoare.

Oricat de bizar ni s-ar parea, unii oameni consuma cu placere carnea de arici sau ochii unui miel prajit; mai mult decat atat, ele sunt considerate delicatese. Creierul de miel este apreciat in tarile din Orientul Apropiat, iar o parte din arabi si chinezi consuma cu placere carnea din cocoasa camilelor. Ea este intai marinata si apoi prajita.

Unii bucatari francezi folosesc pintenii cocosilor pentru a decora mancarurile pe baza de carne de pui, iar in America Centrala si de Sud, carnea de iguana reprezinta un adevarat deliciu culinar. Sa nu mai spunem ca aborigenii din Australia prefera furnicile si carnea de cangur.

Nu este un secret faptul ca unele popoare consuma carne de caine; chinezii si coreeni apreciaza aceas incredibil fel de mancare in ciuda protestelor Asociatiilor pentru protectia animalelor. Tot in China, dar si in Rusia se serveste carne de urs, desi in prezent este aproape imposibil sa gasesti aceasta delicatesa; singurii care o mai consuma sunt vanatorii.

Printre delicii ...
culinare iesite din comun regasim si greieri (in Africa), soparle si viermi de matase, dar si carne de elefant (trompa), foca sau sarpe.

Diversitatea culturala ne determina sa acceptam si sa intelegem preferintele culinare ale altor popoare; pana la urma, este o chestiune de gust si fiecare este liber sa aleaga ce va manca la cina si cu ce isi va asezona masa.

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite