Sanatos, apetisant sau neobisnuit?

De ce de cele mai multe ori avem impresia ca alimentele neobisnuite apartin altor culturi, altor tari sau altor rase? Desi stomacul nostru nu face diferenta dintre carnea de oaie sau proteinele din carnea de arici (da, arici!), gustul, aspectul, dar si ceea ce am invatat de mici ne determina sa clasificam alimentele in obisnuite sau mai putin obisnuite, bune sau rele, apetisante sau dezgustatoare.

Oricat de bizar ni s-ar parea, unii oameni consuma cu placere carnea de arici sau ochii unui miel prajit; mai mult decat atat, ele sunt considerate delicatese. Creierul de miel este apreciat in tarile din Orientul Apropiat, iar o parte din arabi si chinezi consuma cu placere carnea din cocoasa camilelor. Ea este intai marinata si apoi prajita.

Unii bucatari francezi folosesc pintenii cocosilor pentru a decora mancarurile pe baza de carne de pui, iar in America Centrala si de Sud, carnea de iguana reprezinta un adevarat deliciu culinar. Sa nu mai spunem ca aborigenii din Australia prefera furnicile si carnea de cangur.

Nu este un secret faptul ca unele popoare consuma carne de caine; chinezii si coreeni apreciaza aceas incredibil fel de mancare in ciuda protestelor Asociatiilor pentru protectia animalelor. Tot in China, dar si in Rusia se serveste carne de urs, desi in prezent este aproape imposibil sa gasesti aceasta delicatesa; singurii care o mai consuma sunt vanatorii.

Printre delicii culinare iesite din comun regasim si greieri (in Africa), soparle si viermi de matase, dar si carne de elefant (trompa), foca sau sarpe.

Diversitatea culturala ne determina sa acceptam si sa intelegem preferintele culinare ale altor popoare; pana la urma, este o chestiune de gust si fiecare este liber sa aleaga ce va manca la cina si cu ce isi va asezona masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Snitele de soia la cuptor
Bucataras.RO

Snitele de soia la cuptor

desi nu toata lumea mananca , snitelele din soia sunt tare gustoase ;)

Snitele de soia la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa