De ce de cele mai multe ori avem impresia ca alimentele neobisnuite apartin altor culturi, altor tari sau altor rase? Desi stomacul nostru nu face diferenta dintre carnea de oaie sau proteinele din carnea de arici (da, arici!), gustul, aspectul, dar si ceea ce am invatat de mici ne determina sa clasificam alimentele in obisnuite sau mai putin obisnuite, bune sau rele, apetisante sau dezgustatoare.
Oricat de bizar ni s-ar parea, unii oameni consuma cu placere carnea de arici sau ochii unui miel prajit; mai mult decat atat, ele sunt considerate delicatese. Creierul de miel este apreciat in tarile din Orientul Apropiat, iar o parte din arabi si chinezi consuma cu placere carnea din cocoasa camilelor. Ea este intai marinata si apoi prajita.
Unii bucatari francezi folosesc pintenii cocosilor pentru a decora mancarurile pe baza de carne de pui, iar in America Centrala si de Sud, carnea de iguana reprezinta un adevarat deliciu culinar. Sa nu mai spunem ca aborigenii din Australia prefera furnicile si carnea de cangur.
Nu este un secret faptul ca unele popoare consuma carne de caine; chinezii si coreeni apreciaza aceas incredibil fel de mancare in ciuda protestelor Asociatiilor pentru protectia animalelor. Tot in China, dar si in Rusia se serveste carne de urs, desi in prezent este aproape imposibil sa gasesti aceasta delicatesa; singurii care o mai consuma sunt vanatorii.
Printre delicii culinare iesite din comun regasim si greieri (in Africa), soparle si viermi de matase, dar si carne de elefant (trompa), foca sau sarpe.
Diversitatea culturala ne determina sa acceptam si sa intelegem preferintele culinare ale altor popoare; pana la urma, este o chestiune de gust si fiecare este liber sa aleaga ce va manca la cina si cu ce isi va asezona masa.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii