Smochinele: multivitamine naturale

(0)
admin postat de


Originare din Egiptul antic, smochinele au ajuns apoi in Europa prin Grecia si de-abia in secolul 18 in Statele Unite. Smochinii fac uneori chiar trei recolte pe an, in zonele calde, iar la noi cresc bine in Dobrogea si in Banat. Smochinul este unul dintre cei mai longevivi pomi si poate trai pana la 80 de ani.




Smochinele sunt si o sursa extraordinara de magneziu, element necesar pentru buna functionare a sistemului nervos, de vitamine A, B, C, care intaresc sistemul imunitar, prevenind virozele, si de fier care este important in formarea globulelor rosii ale sangelui.

 



 

In medicina asiatica, smochinele sunt folosite pentru detoxificarea organismului. Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative, emoliente, fibrele continute in smochine stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor. In acelasi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale.


In privinta continutului de vitamine si minerale exista unele diferente intre smochinele crude si cele uscate, acestea din urma fiind in avantaj.

 

100 g smochine crude contin:

20 mg magneziu,

54 mg calciu,

0,6 mg fier,

240 mg potasiu.

 

Aceeasi cantitate de smochine uscate contine:

62 mg magneziu,

160 mg calciu,

2,5 mg fier,

770 mg potasiu.

 

O parte din aceste proprietati se pastreaza si in dulceata de ...
smochine.

 

Atentie!

 

1. Smochinele pot fi consumate in curele de slabire dar excluzand celelalte surse de carbohidrati - painea, orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie.

 

2. Din cauza continutului de glucoza si fructoza, diabeticii au restrictii la consumul de smochine si au voie sa le manance doar cu acceptul medicului.

 

Nu in ultimul rand, smochinele pot fi un ingredient de baza pentru deserturi delicioase.
recomandari

 Curmalele japonezeCurmalele japoneze sunt niste fructe exotice delicioase, populare in Asia si America, ...

citește—

Prunele uscate sunt o varianta excelenta pentru o gustare in acest sezon, cand inca nu au aparut fructele ...

citește—

 
Castanele contin de doua ori mai mult amidon ca si cartofii si sunt produse baza in panificatie in ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite