Preferata nu numai de vegetarieni ci si de cei care consuma carne, soia, numita si planta minune sau biftec vegetal, provine din Asia si este considerata unul din elementele importante dintr-o alimentatie sanatoasa. Preparatele din soia ajuta la reducerea decesului din cauza bolilor inimii pentru ca nu contin colesterol si sunt bogate in fibre. De asemenea,ele reduc riscul cancerului de san in procent de 60% daca sunt consumate inca din copilarie, ajuta femeile in perioada de menopauza si incetinesc/reduc pierderea de calciu. Cu toate acestea, ea nu este recomandata in timpul sarcinii sau copiilor sub 3 ani. Soia, contine lecitina, o substanta nutritionala esentiala pentru functionarea armonioasa a creierului. Lecitina mai are si alte roluri ca de exemplu: impiedica depunerea grasimilor din sange pe peretii vaselor sanguine, ajuta la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietati antioxidante.
Laptele de soia este ideal pentru oamenii care au o intoleranta la lactoza sau sunt alergici la laptele traditional de vaca.
Preparatele din soia sunt foarte potrivite pentru tratamentele dietetice ale diabeticilor, pentru ca boabele de soia au un nivel scazut de glucide si nu contin colesterol.
Soia contine:
proteine (40%)
grasimi (20%)
acizi (20%)
apa (10%)
celuloza (5%)
reziduuri minerale (5%).
Mai intai de toate, este un produs ideal pentru vegetarieni, datorita continutului sau extrem de bogat in proteine integrale care suplinesc cu succes absenta produselor de origine animala. De asemenea, contine o serie de elemente importante pentru buna functionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu, contine de sapte ori mai mult magneziu decat painea din grau. Vitaminele B, D si E (continute de soia) impiedica procesul de imbatranire, in timp ce acizii grasi nesaturati stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Va invit sa va alegeti o reteta delicioasa cu soia si sa o includeti in alimentatie!
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchini1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.
Supa crema de morcov si piept de curcanAm adus desertul de duminica :)
Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagraDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii