Studiile din trecut demonstrau ca un consum regulat de spanac reduc sansele aparitiei unui atac de cord; in prezent, specialistii au aratat ca, in cazul producerii unui atac, spanacul creste sansele de supravietuire si de refacere rapida, datorita nitritilor si fierului pe care spanacul ii are in compozitie. Biochimistul Nathan Bryan, de la Universitatea din Texas, recomanda un consum zilnic de vegetale, printre care sa includem si spanacul. Bolile cardiovasculare dau cele mai multe victime in Anglia, aproximativ 4 din 10 cazuri sunt cauzate de atacuri de cord. Cercetatorii au observat, insa, ca in cazul cobailor care au consumat apa imbogatita cu nitriti, comportamentul lor in conditiile unui atac de cord a fost mult mai bun decat in cazul celor care au primit apa simpla; primii au suferit mult mai putine traume cardiace si s-au refacut rapid. (Sursa: Dailymail.co.uk )
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii