Sparanghelul - aromat si rafinat

Sparanghelul - aromat si rafinat

  Cand il gasesti
Importurile sunt teoretic disponibile pe tot parcursul anului, dar sparanghelul cultivat in tara noastra poate fi cumparat din luna mai, pana la sfarsitul lui iunie. Cum il alegi
Varfurile ar trebui sa fie ferme si proaspete, asa ca nu te orienta catre sparanghelul prea moale.   Cum il cureti
Spala-l bine si, in cazul in care ai cumparat sparanghel ceva mai mare, indoaie-i teaca pana se rupe si indeparteaza partea lemnoasa.   Cum il pastrezi
Impacheteaza-l intr-un servet umed de hartie si tine-l in frigider, intr-o punga de plastic sau o punga de hartie gaurita. De asemenea, il poti aseza intr-un pahar cu apa rece, pe care sa il tii tot in interiorul frigiderului. Cum il servesti
Il poti fierbe timp de 3-5 minute sau il poti prepara la aburi timp de 4-5 minute, în funcţie de marime. Se serveste cu sos olandez sau unt topit fierbinte. De asemenea, il poti toca si adauga ca ingredient la o placinta sau il poti combina cu mazare, fasole verde, spanac proaspat si busuioc – va deveni un ingredient ideal pentru paste.
Sparanghelul se consuma si prajit sau la gratar, cu parmezan sau sunca prosciutto. Inspira-te dintr-una din retetele noastre cu sparanghel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori