Sparanghelul - aromat si rafinat

Sparanghelul - aromat si rafinat

  Cand il gasesti
Importurile sunt teoretic disponibile pe tot parcursul anului, dar sparanghelul cultivat in tara noastra poate fi cumparat din luna mai, pana la sfarsitul lui iunie. Cum il alegi
Varfurile ar trebui sa fie ferme si proaspete, asa ca nu te orienta catre sparanghelul prea moale.   Cum il cureti
Spala-l bine si, in cazul in care ai cumparat sparanghel ceva mai mare, indoaie-i teaca pana se rupe si indeparteaza partea lemnoasa.   Cum il pastrezi
Impacheteaza-l intr-un servet umed de hartie si tine-l in frigider, intr-o punga de plastic sau o punga de hartie gaurita. De asemenea, il poti aseza intr-un pahar cu apa rece, pe care sa il tii tot in interiorul frigiderului. Cum il servesti
Il poti fierbe timp de 3-5 minute sau il poti prepara la aburi timp de 4-5 minute, în funcţie de marime. Se serveste cu sos olandez sau unt topit fierbinte. De asemenea, il poti toca si adauga ca ingredient la o placinta sau il poti combina cu mazare, fasole verde, spanac proaspat si busuioc – va deveni un ingredient ideal pentru paste.
Sparanghelul se consuma si prajit sau la gratar, cu parmezan sau sunca prosciutto. Inspira-te dintr-una din retetele noastre cu sparanghel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!