Sparanghelul - aromat si rafinat

Sparanghelul - aromat si rafinat

  Cand il gasesti
Importurile sunt teoretic disponibile pe tot parcursul anului, dar sparanghelul cultivat in tara noastra poate fi cumparat din luna mai, pana la sfarsitul lui iunie. Cum il alegi
Varfurile ar trebui sa fie ferme si proaspete, asa ca nu te orienta catre sparanghelul prea moale.   Cum il cureti
Spala-l bine si, in cazul in care ai cumparat sparanghel ceva mai mare, indoaie-i teaca pana se rupe si indeparteaza partea lemnoasa.   Cum il pastrezi
Impacheteaza-l intr-un servet umed de hartie si tine-l in frigider, intr-o punga de plastic sau o punga de hartie gaurita. De asemenea, il poti aseza intr-un pahar cu apa rece, pe care sa il tii tot in interiorul frigiderului. Cum il servesti
Il poti fierbe timp de 3-5 minute sau il poti prepara la aburi timp de 4-5 minute, în funcţie de marime. Se serveste cu sos olandez sau unt topit fierbinte. De asemenea, il poti toca si adauga ca ingredient la o placinta sau il poti combina cu mazare, fasole verde, spanac proaspat si busuioc – va deveni un ingredient ideal pentru paste.
Sparanghelul se consuma si prajit sau la gratar, cu parmezan sau sunca prosciutto. Inspira-te dintr-una din retetele noastre cu sparanghel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Tiramisu reţetă originală
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală A sosit vremea sa folosesc si crema cu mascarpone de la Iepuras Bucataras si cum puteam sa o...

Tiramisu reţetă originală
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia