Cercetatorii au testat patru sortimente de suc de mere, din doua soiuri de mere. Oamenii de stiinta au testat un suc de mere tulbure, cu pulpa, iar rezultatele au aratat ca in sucul de mere tulbure se gasesc de patru ori mai multi antioxidanti (polifenoli) decat in suc de mere limpede. Totusi in magazine se gaseste in general doar suc de mere limpede. Sucul de mere limpede, considerat mult timp mai placut de catre consumatori din punct de vedere estetic, este produs prin procesare suplimentara pentru a elimina orice substanta solida de mere. De asemenea, producatorii de sucuri si marii comercianti au favorizat comercializarea de suc de mere foarte procesat, limpede, deoarece acesta are un termen de valabilitate mult mai mare decat sucul de mere cu pulpa. In concluzie, sfatul nostru este sa alegi un suc de mere natural pentru o viata sanatoasa! Rezultatele testelor sunt foarte clare: sucul de mere tulbure este mult mai eficient decat cel limpede la eliminarea radicalilor liberi. Acesti radicali liberi, despre care tot auzim afecteaza celulele si au rolul lor in dezvoltarea anumitor afectiuni. Atunci cand sucul de mere tulbure a fost limpezit, cercetatorii au descoperit ca activitatea antioxidanta din sucul de mere a fost redusa semnificativ. Sursa acestui articol este blogul Valea Mare, direct din natura: blog.valea-mare.ro
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinSe pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
BalmusSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaFoarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!
Icre de heringDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii