Poate ca nu ne gandim foarte des la asta, dar modul in care mancam si alimentele consumate ne pot influenta – pozitiv sau negativ – psihicul. Cea mai simpla dovada sta in faptul ca, atunci cand mancam alimente grele, stomacul le digera mai greu si ne determina sa fim mai obositi si mai lipsiti de energie. Lipsa de energie afecteaza creativitatea, dispozitia si capacitatea de a gandi logic. Iata cateva trucuri pentru ca atat aparatul digestiv, cat si mintea sa fie relaxate si sa lucreze la capacitate maxima: Nu asocia mancatul cu alte activitati. Nu citi, nu urmari filme sau stiri si nu te angaja in dispute verbale atunci cand esti la masa. Mananca incet, incearca sa iti aloci destul timp pentru masa, in loc sa rontai ceva pe fuga sau sa termini in timp record mancarea din farfurie. Ia inghitituri mici de apa calduta in timpul mesei, in loc sa bei o cantitate ridicata dupa ce ai terminat de mancat sau inainte de a manca. Evita sa bei inainte sau dupa masa apa foarte rece. In cazul in care ai probleme de digestie, incearca sa mananci ghimbir inainte de masa si in timpul mesei. Nu face abuz de gustari intre mesele principale. Asculta-ti organismul: mananca atunci cand corpul ti-o cere. Nu te forta sa mananci prea mult si incearca sa iti fixezi aceleasi ore de masa in fiecare zi.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paine Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...
Desert placinta cu mereDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii