Stai departe de mancarurile ce contin indulcitori artificiali Indulcitorii artificiali pot avea multiple efecte negative asupra organismului: accentueaza senzatia de foame, produc gaze, incetinesc metabolismul si favorizeaza depunerea grasimii in zona abdomenului. Cum ii recunosti pe eticheta produselor? E 950 Acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, artificial. Nu se recomanda consumul frecvent; E 951 Aspartam este un edulcorant intens si potentiator de aroma, artificial. Nu se recomanda consumul frecvent; E 952 Acid Ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica. Nu se recomanda consumul frecvent; E 954 Zaharina si sarurile de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica. Nu se recomanda consumul frecvent. Alege produsele naturale Poti aplica urmatoarea regula atunci cand mergi la cumparaturi: intreaba-te daca strabunica ta ar fi mancat produsele pe care le pui in cos. Daca raspunsul este nu, probabil ca acestea contin prea multi conservanti si substante de care ar trebui sa te feresti. Mancarea ideala? Cea produsa pe cale naturala – fructele si legumele, ouale si carnea de tara, sucurile obtinute 100% din fructe. Evita alimentele bogate in coloranti si conservanti Produsele ce contin conservanti, aditivi, coloranti sau ,,arome naturale,, nu vor reprezenta niciodata o alternativa potrivita pentru un organism sanatos. Daca nu cunosti ingredientele trecute pe produs, ar fi indicat sa nu il mai cumperi. Nu cumpara produse care au cuvantul ,,hidrogenat,, scris pe eticheta Produsele care contin ingrediente hidrogenate sunt surse de acizi grasi, periculosi pentru sanatatea organismului, fiind asociate cu diabetul, bolile de inima si chiar cancerul. Grasimile hidrogenate se regasesc in majoritatea produselor de patiserie, asa cel mai bine ar fi ca de acum sa-ti faci singur placinta sau cornul. Numara ingredientele de pe alimente Daca un produs contine mai putin de cinci ingrediente, merita cumparat. De la cinci ingrediente in sus, ar trebui sa iti pui mari semne de intrebare cu privire la cat de sanatos este respectivul aliment. Citeste cu atentie etichetele De obicei, ingredientele predominante sunt trecute primele pe lista. Gandeste-te cat de sanatos este un produs care contine preponderent sare, condimente si aditivi...
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzTrebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost...
Sushi
Comentarii